Tuti Kitap’tan bir futbol hikâyesi

Alper Gencer’in yeni kitabı Brezilyalı Kanarya okurları ile buluştu.

Tuti Kitap’tan bir futbol hikâyesi
Tuti Kitap’tan bir futbol hikâyesi
GİRİŞ 27.04.2015 17:48 GÜNCELLEME 27.04.2015 17:48

Şiirleri ile tanınan Alper Gencer, okurlarının karşısına bu defa futbol ve edebiyatın bir arada buluştuğu sıcak bir hikâye ile çıkıyor. Brezilyalı Kanarya, futbola başka bir açıdan bakmanızı sağlayacak eğlenceli, samimi ve etkileyici bir hikâye.

25-30 yaşlarında, futbolu hayatının merkezine almış, etnik ve kültürel olarak birbirinden farklı kimliklerde sekiz kişilik bir halı saha takımının, kendilerine çok benzeyen ve bir edebiyat öğretmeni olan Bayram Hoca ile tanıştıktan sonra hayata dair bakış açılarını sorguladıkları bir futbol hikâyesi. Takımı bir araya getiren müşterek ise Fenerbahçeli yıldız futbolcu Alex De Souza.
 
Gönle hitap eden bir üslup ve içerikle bizi bize şiirleriyle tarif etmeyi hal edinen Alper Gencer, bu defa yemyeşil bir sahanın tam ortasından, başlama vuruşunu kendisinin yaptığı bir hikâye ile bize derunî ve samimi bir ayna tutuyor. Harikulade hareketleri, kurtarışları ve golleriyle hayatımızı renklendiren meşhur futbol yıldızları da bu aynadan yansıyan bir futbol felsefesinin unutulmaz düsturları haline dönüşüyorlar. 

Alper Gencer Kimdir?

1980 senesinin eylül ayında, sokağa çıkma yasağında, Van’da dünyaya geldi. İlk ve orta okulu doğup büyüdüğü şehirde, liseyi ise İzmir’de tamamladı. Top oynamayı ve araba sürmeyi karda öğrendi. İlk futbol maçını Fenerbahçe Stadı’nda, henüz yedi yaşındayken izledi. İlk transfer teklifini ise beş yaşındayken aldı. Futbolcu olma hayalleri uzunca bir süre babasının “Sakatlanırsan yedek planın ne?” sorusuyla dalaştı ve “Üniversiteyi kazan, sonra ne yaparsan yap!” cümlesi ile karara bağlandı. Nihayet 1998 senesinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde okumak üzere bu defa İstanbul’a geldi. Lakin iş işten geçmişti ve ayaklarının altında çim yerine halı vardı artık. Üniversite ikinci sınıftayken sakatlanarak bu defa halıdan da uzaklaşmak zorunda kaldı. Çocukluğundan bu yana futbolun yanı sıra edebiyat ve sinemayla iç içe oluşu, 2005 senesinde Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü almasına ve çeşitli kısa filmler çekmesine vesile oldu. Üniversiteden mezun olup Bingöl’ün Yedisu ilçesinde mecburi hizmetini tamamlarken evlendi. Sonraki iki sene Trakya Üniversitesi’nde beyin cerrahisi asistanlığı yaptı ve istifa ederek İstanbul’a döndü. Üç çocuğu oldu, dört kısa film çekti, beşi şiir olmak üzere altı kitabı yayımlandı. Özel bir hastanede hekimlik, güzel bir hanede babalık, sözel bir yârede yazarlık yapar. Vadesini doldurmak ile meşgul. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!