Çocukların severek okuyacağı bir seri

Eşsiz Nur, Peygamber Efendimiz’in hayatını farklı zaman dilimlerinde yaşayan kahramanlarla ilişkilendirerek anlatan, macera roman serisidir.

Çocukların severek okuyacağı bir seri
Çocukların severek okuyacağı bir seri
GİRİŞ 01.07.2015 09:47 GÜNCELLEME 01.07.2015 09:47

“EŞSİZ NUR” FANTASTİK MACERA ROMAN SERİSİ

 Bu roman serisinde olaylar, sürekli Peygamber Efendimiz’in çevresinde dönmekle birlikte,  kendisiyle doğrudan bağlantıya geçilmiyor fakat siyer bilgileri çeşitli maceraların içerisinde ayrıntılarıyla yer alıyor.  

ÇOCUKLARIN SIKILMADAN SEVEREK OKUYACAKLARI BİR SERİ

Eşsiz Nur serisini okuyan çocuklar Peygamber Efendimiz(SAV) in hayatını en ince ayrıntılarıyla öğrenip, günümüz insanının ihtiyaç duyduğu ahlaki özelliklerini yakından tanırken, iyilik ve kötülüğün bitmek bilmeyen mücadelelerine şahit olmakta, uzayın, geçmiş ve geleceğin derinliklerinde fantastik bir yolculuk yapmakta, çok sayıda kahramanın yaşadığı olağanüstü maceraları bir solukta okumaktadırlar. Her bir bölümün ekinde ise bölümde yer alan önemli konularda daha derinlikli ve sıra dışı bilgilere ulaşmaktadırlar. Her kitabın sonunda bilgilerini eğlenceli bir şekilde deneyecekleri bir etkinlik bölümü bulunmaktadır. 

Siyer temalı fantastik macera serisi; siyer ve değerler eğitimi açısından son derece özgünlüğün bir çalışmadır. 16 kitaptan oluşan serinin iki kitabı yayınlanmıştır.  İlk macera, Gezegen Mavi’ye Yolculuk’ta, Ezel Nur gezegeninin harika çocuğu genç Kaptan A-Nur Taar’ın onun eşsiz nurunu keşfedişini ve Gezegen Mavi’ye yolculuğunu okuyacaksınız. İkinci macera Cenneti Arzulayan Fil’de ise Yemen Valisi Ebrehe’nin ordusuna komutanlık eden dev fil Mamud’un  Kâbe’ye saldırma emrine uymayışını, onun ve arkadaşı Süleyman’ın sıra dışı hayatlarını göreceksiniz. Bir başka macerada ise  gelecekten gelen dört çocuğun ışın küresiyle zaman yolculuğuna çıkıp Peygamber Efendimiz’i korumak için Ateş Dünyası’yla soluk kesen mücadelesine tanık olacaksınız. 

Eğitimci-Yazar Nevin Soysal Aydın tarafından yazılan bu romanlar, Dr. Melike Günyüz’ün Genel Yayın Yönetmenliğinde, Sevim Sarıçam’ın editörlüğünde Düş Değirmeni Yayınlarından çıkmaktadır.

İlk yazma aşamasında istişare ile Prof. Dr. Hayrettin Karaman desteklediği bu roman serisine, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Hamit Er danışmanlık yapmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?