Cehennemde Bir Gün

İnsanın görebildiği şeyler üzerinden düşünce üretmesi kolay ve olağandır.

 Cehennemde Bir Gün
Cehennemde Bir Gün
GİRİŞ 01.07.2015 16:51 GÜNCELLEME 01.07.2015 16:51

 Fakat hem görmediği hem de kendisini ürkütebilecek yanı olan bir şeyi anlatabilmesi oldukça zordur. Evet, insan bilmediğinden korkar ya da ürker.

Soyut olanı anlatmak ve insan idrakine kelimeler vasıtası ile taşımak oldukça zordur. Peki, insanı ürkütebilecek soyut bir yolculuğu ikna edici, biraz sarsıcı, azıcık ürküterek ve en çok da merak ettirerek anlatmak mümkün müdür?

Elbette mümkündür.

Senai Demirci Cehennemde Bir Gün kitabı ile soyut bir yolculuğu mümkün hale getirmiş.

Bakın yazar kitaptaki yolculuğa neler işlemiş kaleminden; “Alevleri sen tutuşturuyorsun. Gözlerinde başlıyor yangın. Sözlerinle yükseliyor ateş. Parmak uçlarında dokuyorsun cehennemi. Ateşten parmaklıkların ardına atıyorsun kalbini. Yüzüne ateşten aynalar dikiyorsun. İçin için köz filizleri büyütüyorsun içinde.

Sen olmasan harlanmayacak ateş. Israr etmesen açılmayacak cehennemin kapısı. Çoğaltma tutkusuna kapıldıkça, az/alıyorsun yakınlıktan. Yoksunluğun soğuğu vuruyor tenine. Eşyanın yüzüne tutuldukça, boşluğa yaslanıyor başın, zemheri cehennemine düşüyor aklın. İnkâr ettikçe rahmeti, göğünün mavisi bulanıyor, güneşini yitiriyorsun, yıldızların kararıyor. Buzdan kılıçlar kanatıyor kalbini. Sen kokuşturuyorsun gözlerinin değdiği yerleri.

Korkma ateşten. Emir kuludur o da nihayet! Ateşin Sahibi İbrahim'i yaktırmadı ki ateşe! Sen kendine bak. Kendi tutuşturduğun ateşten kaç.

Allah seni cehenneme atmayacak. Kimseyi de atmadı zaten. Ateş yok ki cehennemde! Ateşini sen götürüyorsun y/anında. Göğsünde yangın. Avuçlarında ateş. Gözlerinde alev.  Nefesinde duman.  Sesinde cehennem!

Söndür kendini. Kendi ateşinden kaç!”

“Ya U/yan ya da Yan!” Başka alternatifi olan var mıdır?

Senai Demirci, Cehennemde Bir Gün'ü anlatırken, kutsal kaynaklara sadık kalarak, bir iç muhasebe denemesi yapıyor. 'Ateş'li ayetlerin derin çağıltısına kulak vererek, cehennemi insanın kendi yüzünde okumaya çalışıyor. 'Ebu Leheb' örneğiyle insanı 'alevin babası' olmaktan alıkoymak isteyen Rabb-i Rahim'in sonsuz şefkatini haber veriyor.

Allah'ın cehennemle uyarması sonsuz merhametinin gereğidir elbet. Cennete buyur etmek için insanı. Cehennemde Bir Gün'ü okudukça Cennette Bir Gün'ü özleyeceğinizi umarak…

Bu kitap bize belki de Cehennem’in varlığını sevdirecektir. Cehenneme bir bakış attıracak bir kitap raflarda yerini bulmuş bu kitap ile….

Cehennemde Bir Gün – Lore Kitap – Senai Demirci

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor