İlginç buluşa büyük ilgi: Kitap yıkayan cihaz!

Kültür Bakanlığı’nın kütüphaneler için alım yaptığı “kitap yıkama” cihazı tozlanmış kitapları yıkıyor, bakterilerden arındırıyor.

İlginç buluşa büyük ilgi: Kitap yıkayan cihaz!
İlginç buluşa büyük ilgi: Kitap yıkayan cihaz!
GİRİŞ 12.08.2015 09:46 GÜNCELLEME 12.08.2015 09:48

‘Book Shower’ isimli “kitap yıkama” cihazı, özellikle eski kitaplarda oluşan tozlanma ve diğer bakteri oluşumlarına karşı yüzde 100’e varan oranda temizlik sağlıyor; kitabı okumadan önce ya da sonra kalınlığına göre 1-2 dakika içinde sterilize edebiliyor.

Su veya herhangi bir temizlik malzemesi kullanmayan cihazın sistemi mikrop kırıcı mor ötesi ışınlarla yapılıyor.

Cihaz, en küçük toz parçacıklarıyla her türlü virüs, küf ve mantarı toplayabilen statik elektrikli film filtreye sahip. Mor ötesi ışın sayesinde kitapların sadece kapakları değil, sayfaları da tek tek sterilize edilebiliyor. İnsan vücuduna veya kitaplara zarar verebilecek hiçbir kimyevi madde içermeyen cihaz en çok kütüphanelerden ilgi görüyor.  

Bakanlık kitapları “yıkıyor”

“Kitap yıkama” cihazını temin eden ilk kurum ise kütüphanelerdeki kitapların yıpranmasının ve kirlenmesinin önüne geçmek isteyen Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu. Bakanlık kütüphaneler için çok sayıda alım yaptı. Hedefte ise Türkiye genelindeki bin 112 kütüphanenin tamamını kitap yıkayan bu cihazlarla donatmak var.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi