Dervişlerin yol haritası: Envarül-Aşıkin

Osmanlı topraklarında en çok okunan eserler arasına girmiş olan bu kitap seyrü sülük etmek isteyen dervişlerin yol haritası niteliğindedir.

Dervişlerin yol haritası: Envarül-Aşıkin
Dervişlerin yol haritası: Envarül-Aşıkin
GİRİŞ 12.08.2015 10:02 GÜNCELLEME 12.08.2015 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Allah Teâlâ’nın ilk yarattığı olan kâinatın Efendisi’nin (s.a.v) nurundan itibaren bütün yaratılış merhalelerinin anlatıldığı eser, cennet halkının ele alındığı bölümle sona erer.
 
Bu da gösteriyor ki varlığın "kün” (ol) emriyle başlayan yolculuğu, ahiretteki menzillerden geçtikten sonra nihayete erecektir.
 
Bu yolun her durağında yolcunun/dervişin nelerle karşılaşacağı, nasıl hareket etmesi gerektiği, yolun tehlikeleri, yolcuya gereken edepler, yol azığı vb. konular güzel örneklerle ve yaşanmış olaylarla ama hepsinden önemlisi tertemiz ve akıcı bir dille anlatılır.

15.yüzyıl âlim ve mutasavvıflarından olan Yazıcıoğlu Ahmed Bîcan'ın yazdığı bu eser yüzyıllar boyunca nesillerin elinden düşmemiştir. İlk yaratılış, melekler, peygamberler ve şeriatları, onlara indirilen kitaplar, Peygamber Efendimiz'in hayat hikayesi ve mucizeleri, ölüm,kıyamet, ahiret, cennet, cehennem gibi konuları pek çok konu etkileyici bir üslupla anlatılmıştır.

YORUMLAR 1
  • Halk 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaç kişi okur bu eseri bilmem ama EVRENÜL AŞIKunlar okumaz,sayılı olarak basıldığını ve taşçatlasa türkiyede 5.000 satacağını düşünüyorum,ama para nasıl kazanılır tüyoları kitabı olsa 100.000 ler satar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!