Sivas Kitap Günleri kitapseverleri bekliyor!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sivas Kitap Günleri, kitapseverle yeniden buluşuyor.

Sivas Kitap Günleri kitapseverleri bekliyor!
Sivas Kitap Günleri kitapseverleri bekliyor!
GİRİŞ 28.08.2015 18:12 GÜNCELLEME 28.08.2015 18:12

Sivas 4. Kitap Günleri Basın Toplantısı Sivas valisi Âlim Barut'un katılımıyla Dr. Hasan CANPOLAT Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Âlim BARUT’ un yanı sıra; Vali Yardımcıları Salih AYHAN(İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) ve Sezgin ÜÇÜNCÜ, Belediye Başkanı Yardımcısı Erdal KARACA, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan BUYRUK, İlimiz yazılı ve görsel basın mensupları da katıldı.
 
Âlim BARUT toplantıda yaptığı konuşmada bu yıl Sivas Kitap Günleri'nin: ‘4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri’ programı içinde yer alacağını ve bu etkinliğe başta Sivas Valiliği olmak üzere, Sivas Belediyesi'nin, Cumhuriyet Üniversitesi'nin ve birçok il müdürlüğünün desteğinin olduğunu söyledi.

Ayrıca, "Edindiğimiz tecrübelerle her yıl bir önceki yıldan daha profesyonel ve daha kapsamlı bir çalışma yürüterek kitapseverlerin beğenisine sunmaya özen gösteriyoruz" şeklinde konuşan Barut, 2015 yılının Şemsi Sivası̂ yılı olmasından dolayı bu yıl kitap günlerini de Şemsi Sivası̂ Anısına düzenlediklerinin altını çizdi. 

Bu yıl kurtuluşunun 96. Yılını kutlayan Sivas halkı, 29 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında yoğun bir şekilde devam edecek organizasyona katılım sağlayabilecekler.

"Sivas Ellerinde Kitap Okunur"

'Sivas Ellerinde Kitap Okunur' sloganıyla yürütülen Sivas 4. Kitap Günlerine 120’nin üzerinde yayınevi katılacak. Buruciye Medresesi’nde ve stantlarda 150’ ye yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Program kapsamında, Tarihten Edebiyata, Siyasetten Çocuk Gelişimine, Güncel hayattan Şiire kadar farklı konuda ülkemize kitap, yazı ve fikirleriyle katkılarda bulunmuş birçok yazar ve akademisyenin katılımlarıyla paneller, söyleşiler ve imza günleri düzenlenecek. 

Katılımcılar arasında usta yazarlar arasında ; Sunay Akın, Mehmet Ali Bulut, Cem Küçük, Sadık Yalsızuçanlar, Süleyman Özışık, Ataol Behramoğlu, Mustafa Balel, Büşra Küçük, Ayşe Betül Avunç, Tuğrul İnançer, Aşkım Kapışmak, Talha Uğurluel, Nevzat Çiçek, İhsan Süreyya Sırma, Ahmet Uçar, Erdal Demirkıran, Asude, Fatih Murat Arsel ve Yavuz Bahadıroğlu gibi isimler yer alıyor.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti