Vatan Şairi Namık Kemal'den İnciler

“Vatan Şairi Namık Kemal’in Seçilmiş Edebi Sözleri, Şiirleri ve Mektupları” adlı kitap Gerger yayınlarının 38. Kitabı olarak yayınlandı.

Vatan Şairi Namık Kemal'den İnciler
Vatan Şairi Namık Kemal'den İnciler
GİRİŞ 03.10.2015 11:49 GÜNCELLEME 03.10.2015 11:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Araştırmacı-Yazar M.Emin Gerger ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir’in birlikte yazdıkları “Vatan Şairi Namık Kemal’in Seçilmiş Edebi Sözleri, Şiirleri ve Mektupları” adlı Kitap Gerger yayınlarının 38. Kitabı olarak yayınlandı. Kısa sürede 2. Baskısı yayınlanan ve 190 sayfadan oluşan Kitap dört ana Bölümden meydana geliyor. Osmanlı Arşiv Belgeleri ve Osmanlıca birinci kaynaklar esas alınarak hazırlanan Kitap, hem “Vatan Şairi Namık Kemal’in bilinmeyen yönlerine ışık tutuyor”, hem de Türk Edebiyatı’nı öğrenmek ve araştırmak isteyenlere zevkle okuyacakları güzel bir edebi eserden faydalanma imkanı sunuyor. 

TBMM Reisi Gazi Mustafa Kemal (Paşa), Namık Kemal’in büyüklüğünü ve hizmetlerini, şu Telgrafnamede açıkça ortaya koymaktadır: “İlk İnönü muzafferiyeti üzerine, Muharrir tarafından yazılan Telgraf’a cevaben büyük Gazi Hazretlerinden alınan Telgrafname:

Dersaadet’te Namık Kemalzade Ali Ekrem Bey’e

Anadolu’nun bütün ruhu bütün feyzi mukavemetini abat tarihten almıştır. Bize bu mukaddes feyzi nefheden ervahı ecdat arasında, mükerrem babanızın büyük mevkii vardır. Mecruh vatanın halas-u İstiklali için ölmek yolunda, bugünkü nesle ta’lim-i fedakari eden büyük Kemal hakkında tekrir-i tazimata vesile olan Telgrafnamenize, arzı şükranı mahsus eylerim Efendim.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi

 Mustafa Kemal”

(Namık Kemal, Müderris Ali Ekrem, s.42, Maarif Vekaleti, İstanbul, 1930.)

“Ne mümkün zulm ile bid’at ile imhayı hürriyet,

Çalış idraki kaldır muktedirsen ademiyetten”

“Yüksel ki yerin bu yer değildir,

Dünyaya gelmek hüner değildir!”

Bize gayret yakışır, merhamet Allah’ındır,

Hükm-i ati ne fakirin ne Şehinşahındır.”

 “Allah’ın işine karışmayacağız, yoluna gideceğiz.” diyen “Vatan Şairi Üstad Namık Kemal”e Allah Teala’dan rahmet niyaz ediyoruz.”

Gerger ve Topdemir’in yeni Kitabı, başta Lise ve Üniversitelerdeki Türk Dili ve Edebiyatı Hocaları ve Öğrencileri olmak üzere, bütün araştırmacı ve kitap severler için ilk defa yayınlanan Arşiv Belgeleri ışığında, “Vatan Şairi Namık Kemal’in Sözleri, Şiirleri, Mektupları, hayatı, mücadelesi, Osmanlı Devleti’nin Padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han ile ilişkileri, Devlete ve Millete hizmetleri..v.s. hakkında ufuk açıcı bilgilerle dolu, önemli bir kaynak ve başucu Eseri durumunda. 

 

YORUMLAR 1
  • Muhammet Ali Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Yazarlarımız M.Emin Gerger ve Y. Doç.Dr Ramazan Topdemir'i bu güzel edebi Kitaplarından dolayı tebrik eder, Kitabın Türkiye'ye ve İslam dünyasına hayırlı olmasını yüce Allah'tan dilerim. Haber 7'ye teşekkürler..Selam ve saygılarımla..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!