Haşim Erdem'den ilk kitap; Güneş Doğmadan

Afgan asıllı Türk Doktor Haşim Erdem, yaşam öyküsünü ele aldığı ‘Güneş Doğmadan’ adlı ilk kitabını okuyucuyla buluşturdu.

Haşim Erdem'den ilk kitap; Güneş Doğmadan
Haşim Erdem'den ilk kitap; Güneş Doğmadan
GİRİŞ 26.01.2016 15:28 GÜNCELLEME 26.01.2016 15:33

Doktor Haşim Erdem, zaman zaman acılarla örselenmiş olsa da fevkalade mutlu bir çocukluğun ardından gelen ilk gençliğini Afganistan'ın Rus işgali altında olduğu dönemde yaşadı.

Bu güzel çocukluk zamanlarının ardından gelen zorlu dönem, hayal edilmesi dahi güç maceraları ve yıkımları beraberinde getirdi. Dünyayı görme tutkusu ve kız kardeşine duyduğu sevgiyle şekillenen hayatı, beklenmedik olaylar üzerine eline aldığı bir tabancayla seyrinden sapacak ve sadece tevekkülle üstesinden gelinebilecek acılara gömülecekti. 

Ancak o; umudunu kaybetmek yerine zorlukla ama kararlılıkla tutunduğu hayatını, hayata tutunmak isteyenlere adadı. Üstelik kaybettiklerinin anısını, kendi kaderini ve tüm hayallerini; yolunu seçemediği bir karanlıkta, bilmediği ülkelere taşımak pahasına. 

Zenginlik, gelenekler, masallar, mistik karakterler ve çaresizlik içinde umutla bezeli bu roman; Doktor Haşim Erdem'in Afganistan'da başlayıp diyardan diyara devam eden hikâyesini anlatıyor. Henüz Güneş Doğmadan aydınlığı bulmanın hikâyesi.…

Hayatıyla ilgili olarak “Fazladan yaşadım” diyen Erdem, kitabıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yalnızlığımı paylaştığım bir sürü şey var. Şiir, resim, mesleğim. Çok fazla konuşan bir insan değilim ama yaşadıklarımı insanlarla paylaşmak istedim. Geçmişe dönüp bakınca ibret alınacak bir hayat hikayem var. Yaşadığımız hayatın kıymetini, ne kadar değerli olduğunu bilmek lazım. Siyasi akımlar, politikalar nedeniyle kirlenmiş bir dünyada yaşıyoruz. Fazladan bir hayat yaşadığıma inanıyorum. Rus işgali altında geçirdiğimiz seneler, okul hayatım, sonraki dönem. Yaşama şansı az olan bir insandım. Yaşadıklarımı içimden geldiği gibi kaleme aldığım için okuyan bunu hissedebiliyor. Hem trajik hem de kahkaha attıracak olaylar var. Okurlarım ‘Hem güldüğümüz hem de ağladığımız bir kitap’ diyor.”

Sayfa Sayısı: 318

Baskı Yılı: 2015

Dili: Türkçe

Yayınevi: Olasılık

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti