Bir roman yazdı paralel çıldırdı haberine tekzip

Bir roman yazdı PARALEL ÇILDIRDI başlıklı haber için tekzip yayınlandı.

Bir roman yazdı paralel çıldırdı haberine tekzip
Bir roman yazdı paralel çıldırdı haberine tekzip
GİRİŞ 14.03.2016 12:58 GÜNCELLEME 14.03.2016 12:58

4 Mart 2016 tarihli haber7.com adlı sitede, Yeni Şafak Gazetesinde ve adı geçen Gazetenin Web Sitesinde, Neslihan Önder imzasıyla yayınlanan "Bir roman yazdı PARALEL ÇILDIRDI" başlıklı haber aynen alıntılanarak imzasız olarak yayınlanmıştır.

Haberde; Mustafa Çevik tarafından yazılan ve Müvekkil Destek Yayınları tarafından basılıp dağıtılan "Aşka Sığınmak" adlı kitabın, raflara girmeden paralel örgütün yayın dünyasındaki militanlarınca toplatıldığı, yazarın beyanına dayanarak ileri sürülmüştür. Haberde ayrıca, kitabın yazarı Mustafa Çevik'in "Destek Yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu'nun kendisine, 'Biz şuanda cemaatle çok iyi anlaşıyoruz. Kitabınız hiç satmadı' dediği" ileri sürülmüştür.

Haberde yer alan iddia ve açıklamaların hiçbirisi doğru değildir.

Haber, masa başında Müvekkilin görüşü sorulmadan yazılan, bir bütün olarak gazetecilik etiğine aykırı, gerçekleri yansıtmayan, Müvekkili "Paralel örgüt" ile ilişkilendirmeye çalışarak hedef gösteren bir niteliktedir. Haberin kaynağı olarak gösterilen yazar Mustafa Çevik, haberi yazana böyle bir beyanda bulunmadığını Müvekkile belirtmiştir.
Bilindiği üzere Destek Yayınevi, Türkiye'nin en çok satan kitaplarını yayınlamakla tanınan, önde gelen, ciddi bir yayınevidir. Müvekkil Yayınevi, Türkiye'de "paralel yapı" olarak nitelendirilen Cemaat karşıtı birçok kitabın ve yazarsın da yayıncısıdır. Yazarın habere konu kitabı, Müvekkil Yayınevi tarafından 2014 yılında 5.500 adet basılmış, 4.000 adedi hemen piyasaya dağıtılmış, ancak bu güne kadar 1250 adedi satılabilmiştir. Habere konu kitap halen satıştadır. Dolayısıyla haberde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Haber, Müvekkil Yayınevinin ciddiyetine ve saygınlığına yöneltilmiş iftira niteliğindedir.

Müvekkilim Yelda Cumalıoğlu ve Destek Yayınları bakımından kabul edilemez bir içeriğe sahip ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren haber gerçekdışı, yanlış ve yönlendirici olup, gerçekler yukarıda açıklandığı gibidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi