İnsan Yayınları'nın kurucusu Akıncı vefat etti

İnsan Yayınları’nın kurucusu İlhan Akıncı İstanbul'daki evinde vefat etti.

İnsan Yayınları'nın kurucusu Akıncı vefat etti
İnsan Yayınları'nın kurucusu Akıncı vefat etti
GİRİŞ 04.04.2016 12:40 GÜNCELLEME 04.04.2016 12:40

İnsan Yayınları'nın kurucusu, Malatyalı yayıncı ve iş adamı İlhan Akıncı'nın İstanbul'da vefat etti. Akıncı, daha önce iki beyin ameliyatı geçirmişti.

62 yaşında vefat eden Akıncı'nın cenazesi ikindi namazına müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İLHAN AKINCI KİMDİR?

1954 yılında Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. Liseye imam hatip lisesinde başlamakla beraber son sınıfta genel liseye geçti. Üniversite eğitimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. İmam Hatip Mezunları Cemiyeti'nde amatörce başladığı kitap satışına, Mücahit ve Uyanış kitabevleri ile devam etti. 1975 yılında aylık Uyanış gazetesini çıkardı. Kitap ve şiir okuma yarışmaları düzenledi. İstanbul'a yaptığı iş seyahatlerinde fikir ve düşünce dünyamızın insanları ile yakın dostluklar kurdu.

1986 yılında İnsan Yayınlarına ortak oldu. 2007 yılında İnsan Kitabevi'ni çocuklarıyla birlikte faaliyete geçirdi. Baba mesleği olan tekstil imalat ve satışıyla meşgul olmakla beraber, yayıncılık faaliyetlerine de devam etti. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti'nde bir müddet yöneticilik yapmıştır. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunda görev yapmıştır. Tomurcuk Çocuk Yuvası, Asır Lisesi, Bilim Koleji, Balkan Üniversitesi gibi eğitim kurumlarının kuruluşunda ve yönetiminde de bulunmuştur. Altı çocuğu ve sekiz torunu vardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...