1. Kırşehir Kitap Günleri başladı

Kırşehir'de birincisi düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı.

1. Kırşehir Kitap Günleri başladı
1. Kırşehir Kitap Günleri başladı
GİRİŞ 25.05.2016 15:21 GÜNCELLEME 25.05.2016 15:21

Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilen açılışa, üstad Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, protokol üyeleri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Kırşehir'de ilk kez kitap fuarının açılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Bahçeci, Kırşehirlileri kitap fuarına ve söyleşi alanına davet etti. Bahçeci, fuarda 52 yazar ve 66 yayınevinin yer aldığını ve geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi: "Geçmişte bu topraklara bırakılan ilim, irfan tohumları, çok geçmeden serpilmiş, Mevlana, Yunus Emre, Hacıbektaş-ı Veli, Aşıkpaşa, Süleyman Türkmani ve Ahi Evran- Veli ile Orta Asya'dan Hoca Ahmet Yesevi tarafından atılan felsefenin bereket kaynağı haline gelmiştir."dedi.

Cacabey Meydanı’nda yapılacak olan şölene, birbirinden ünlü ulusal yazarlar davet edildi. Bir hafta boyunca Kırşehir'de hem ilk, orta öğrenim gençliğine hem de sayıları 20 bini aşan üniversite gençliğine hitap edecek olan  fuara çevre il ve ilçelerden de katılımın olması bekleniyor.

Azerbaycanlı ünlü yazar Anar Rızayev, Reşat Macidov, ve Pervin Nuraliyeva fuarda “Türk Edebiyatı” üzerine bir panel gerçekleştirdiler. Bir hafta sürecek fuarda Sadık Yalsızuçanlar, Mustafa Tatçi, Leyla İpekçi, Bülent Parlak, Erhan Afyoncu, İhsan Tevfik Kırca, Hanefi Avcı,  Mustafa Armağan, Tolga Akpınar, Kahraman Tazeoğlu, Ulaş Salih Özdemir, Ataol  Behramoğlu, Bestami Yazgan, Bahattin Atak, İmdat Avşar, Hayrullah Eraslan, Osman Aytekin, Bilal Sami Gökdemir, Ufuk Cengiz,  Sinan Yağmur, Halit Ertuğrul gibi pek çok yazar ve şair okuyucularıyla buluşacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı