Dünya edebiyatı İstanbul’da buluşuyor

Edebiyat severlerin merakla beklediği Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali yarın başlıyor.

Dünya edebiyatı İstanbul’da buluşuyor
Dünya edebiyatı İstanbul’da buluşuyor
GİRİŞ 27.09.2016 13:19 GÜNCELLEME 27.09.2016 13:19

Bugüne dek 150'den fazla şairi ve edebiyatçıyı ağırlayan, edebiyatseverlerin merakla beklediği Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali yarın akşam Pera Palace'ta düzenlenecek özel bir etkinlikte başlıyor. Başbakanlık Tanıtım Fonu katkılarıyla düzenlenecek festivalde bu yıl ilk kez öykü, roman ve çocuk edebiyatına dair etkinlikler de yer alacak,

CEMİL MERİÇ ANILACAK

Bu yıl 20'den fazla ülkeden yazar ve şairi bir araya getirecek festivalde Türkiye'den Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen, Zeynep Sevde, Tarık Tufan gibi isimler okurla buluşacak. Osmanlı hakkında yazdığı tarihi romanlarıyla tanınan İngiliz yazar Jason Goodwin, "Yarının Aşkı" romanıyla tandığımız Eric Sadin festivalin yabancı konukları arasında. Lila Prap ise çocuklarla buluşacak. Festival boyunca ölümünün 400'üncü yılında Shakespeare, doğumunun 100'üncü yılı vesilesiyle de Cemil Meriç anılacak. İstanbul'un farklı mekanlarında yan etkinliklerle devam edecek festivalin kapanış programı ise Country for Syria adlı müzik grubunun konseri ile gerçekleşecek.

SALONLARDAN ÇIKTIK

Yıl boyunca hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyleyen festival danışmanlarından Adnan Özer, “Artık dünya tarafından da kabul gören bir festivalimiz var” diyor. Festivalin adını dünyada da duyurduklarını vurgulayan Özer, “Etkinlik uluslararası standartlarda, İstanbul'a ait bir edebiyat ve şehir etkinliği olacak.

9'uncu yılında festivalin mekanları da iyice genişledi. Artık İstanbul'un tamamına yayıldık. Şiir, festivalle birlikte topluma mal oluyor, salonlardan çıkıp sosyal mekanlara yayılıyor” ifadelerini kullanıyor. Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Moda Sahnesi ve Şiir Hatları Vapuru'nun ev sahipliği yapacağı festival 2 Ekim'de sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri