‘Kahramanlar’ın kitabı yazıldı: Okçular Tepesi!

15 Temmuz'daki darbe girişimine “dur” diyen kahramanlar “Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanlarının Hikâyeleri” adlı kitapta toplandı.

‘Kahramanlar’ın kitabı yazıldı: Okçular Tepesi!
‘Kahramanlar’ın kitabı yazıldı: Okçular Tepesi!
GİRİŞ 26.10.2016 10:18 GÜNCELLEME 26.10.2016 13:20

Kitap, her hikâyenin kahramanlarının resimlendiği renkli illüstrasyonlarıyla dikkat çekiyor

15 Temmuz darbe girişimi kahramanları, "Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanlarının Hikâyeleri" adlı kitapla bir araya toplandı. Okçular Vakfı ve Erdem Yayınları tarafından çıkarılan 275 sayfalık kitap raflardaki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu Okçular Vakfı ve Erdem Yayınları'nın ortak çalışması olan kitap ilk ağızlardan yazılmış hikâyeleri ve her bir hikâyenin kahramanlarının resimlendiği illüstrasyonlarıyla dikkat çekiyor.

"Bu bir anı kitabı değil, bu toprakları kanları ile sulayan atalarımızın izinden giden, vatanı için canını siper edenlerin ve dilden dile bizden sonraki nesillere aktarılacak bir destandır. Okçular Tepesi, bu ülkenin evlatlarının demokrasi için şehit düşen ve gazi olanların yaşadıklarıdır" şeklinde lanse edilen eserde, şehit Ömer Halisdemir, Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip, Mustafa Cambaz, Akın Sertçelik ve Ahmet Özsoy gibi ölümsüz kahramanlar konu ediliyor.

'NÖBETE DEVAM'

O gecenin kahramanlarını tekrar anlatmak ve dilden dile nesillere aktarmak amacını güden kitabın illüstrasyonları Reza Hemmatirad imzası taşıyor. Hemmatirad, "Tüm dünya bir araya gelmiş yıllarca ördükleri çuvalı Türkiye'mizin başına geçirmeye çalıştılar. Fakat Allah'ın lütfu ve halkımızın basireti sayesinde tüm örgüleri çorap söküğü gibi ipliğe döndü. Bir kurtuluş savaşı daha yaşandı ve 241 canımız yolumuza sonsuza denk ışık oldular. Cesur milletimize asla layık olmadığını ve şükranlarımızı hak kettiklerini bilerek elimizden şimdilik bu kitap kadar geldiğini belirtmek isterim. Ancak vatan ve halkımız adına nöbete devam edeceğimize söz veriyoruz" diye konuştu.

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi