Küresel Yönetişim kitabı ilk kez okurlarla buluştu

Küresel Yönetişim’ kitabı ilk kez TÜYAP’ta okurlarla buluştu.

Küresel Yönetişim kitabı ilk kez okurlarla buluştu
Küresel Yönetişim kitabı ilk kez okurlarla buluştu
GİRİŞ 23.11.2016 15:52 GÜNCELLEME 23.11.2016 15:52

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yayınevi’nin yeni kitabı ‘Küresel Yönetişim’, ilk kez 35’inci Uluslararası TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarla buluştu.

İKÜ Yayınevi, Warwick Üniversitesi’nden siyaset bilimci Doç. Dr. Timothy J. Sinclair’in ‘Küresel Yönetişim’ adlı yapıtını, H. Hande Orhon Özdağ’ın çevirisiyle Türkçe ’ye kazandırdı. Kitapta “yönetim” ve “yönetişim” kavramlarının kuramsal ve uygulama boyutunda ne ifade ettiğinden yola çıkan yazar, “küresel yönetişim”i mercek altına alıyor. Buradan hareketle kavramın anlamını ve hayattaki karşılığını farklı kuramsal görüşlere göre tartışıyor.

FARKLI GÖRÜŞLER IŞIĞINDA “YÖNETİŞİM”

Doç. Dr. Sinclair, kurumsalcılık, ulusötesicilik, hegemonizm, feminizm, reddiyecilik gibi çeşitli görüşlerin “küresel yönetişim” kavramına nasıl baktığını da derinlemesine ele alıyor. Yazar, bu görüşlerin aynı sorunlar karşısındaki tepkilerini, çözüm üretme biçimlerini ve genel bakış açılarını da yarattığı kurgularla somutlaştırıyor. Böylelikle farklı görüşlerdeki birey, topluluk ya da ülkelerin sorunlar karşısındaki yaklaşımlarını çözümlüyor. Çalışmasında küresel sorunların çözüm süreçlerinin “yönetişim”ine katılacak aktörlerini dikkate alan yazar, bu bağlamda devletlerarası ve/veya hükümetlerarası kişi ve kurumlar kadar hükümet dışı aktörlerin rollerini de incelemesine dahil ediyor.

KÜRESEL SORUNLAR HERKESİ ETKİLİYOR

Kitap ayrıca, uzak olduğu düşünülen küresel meselelerin gündelik yaşam pratiklerine yansımalarını, davranış ve düşünme biçimleri üzerindeki etkilerini gösteren bir özelliğe de sahip olması nedeniyle, 21’inci yüzyılda küresel sorunlara neden duyarsız kalınamayacağını çarpıcı biçimde gözler önüne seriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...