140'lık Hasılıkelam raflarda

Metin Külünk'un kaleme aldığı '140'lık Hasılıkelam' kitabı Haber Ajanda Yayınları tarafından raflardaki yerini aldı.

140'lık Hasılıkelam raflarda
140'lık Hasılıkelam raflarda
GİRİŞ 26.01.2017 15:17 GÜNCELLEME 26.01.2017 15:17

Elinizdeki çalışma, "sözün gücünü" kıymeti ile bilen ve onu güçlünün güçlünün sesine karşı hakikati haykıran bir yiğit belleyen gerçek bir "söz âşığı’nın "zamanı gelen sözler" demetidir.

Metin Külünk, "konuşan siyasetçi" değil, "siyasette sözü konuşturan usta" bir hatiptir. Hatipliği de "vaaz" dilinde değil, bir "sesleniş" ufkundadır. Vaaz özünde bir "öğretici tavsiye" iklimi taşır. Seslenişte ise "hedefe çağrı" etkisi vardır.

Bu çalışmanın "orijinal" bir tarafı olduğu muhakkak! Özellikle sosyal medyada "sınır getirilmiş karakter" formatı ile "hedefi için sınır tanımayan karakter" arasındaki kavgayı sözün lehine sonuçlandırma yeteneği bulunmaktadır. Çünkü attığı Twitter mesajları, sosyal medya yorumları ve en önemlisi de kritik gündemlerde kamuoyuna bağışladığı spotları, "damıtılmış söz" sanatını "sözden damıtılmış anlam" ile kaynaştırmaktadır. Bu beceri, bir gerçeği teslim etmeye davet eder bizi: Metin Külünk, özünden sözleri özlü sözlere tercüme eden bir söz ustasıdır!

Metin Külünk, liderliğini kendi benliğini benimser gibi onayladığı "Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon ve misyonuna elçilik etmekten keyif aldığı söz dizisi ile destek verirken, aynı zamanda da neredeyse tüm söz dizisinde taşıdığı liderlik ruhuna ve çabasına bizi tanık ettirmektedir.

Sözün özü, özdekinin sözü şudur: Gücün gür sesi karşısında sözün gücü vardır ve söz, zalime değil, mazlûma hizmet eder!

Metin Külünk, öncülüğünü siyasete kurban vermeyi reddeden ve bu noktada "Siyasetin sözü, ancak milletine, vatanına, bayrağına ve devletine sadık kalırsa anlam taşır!" şiarını edinmiş gerçek bir millî irade hizmetçisidir.

"Milletimin hizmetindeyim!" diyen birinden daha başka hangi güzel söz beklenir ki?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma