Son imparator

Abdülhamid Han'ın Gizemli Dünyası.

Son imparator
Son imparator
GİRİŞ 28.02.2017 13:54 GÜNCELLEME 28.02.2017 13:54

İsmail Çolak

Sultan İkinci Abdülhamid hakkındaki “Ulu” ya da “Kızıl” yargısı hâlâ devam ediyor. Bir kısım “etkin” siyasî-entelektüel çevrelere bulaşan “Abdülhamid illeti”, büyük ölçüde onun çok yönlü politikalarını anlayamamaktan, etrafını kuşatan ağır şartları takdir edememekten ve geleneksel kaynaklardan beslenen kişiliğine ve tavırlarına duyulan alerjiden türemektedir. 

Bu biraz da “Görünmez Sultan”ın Yıldız Sarayı`na kapanarak zatını ve fikirlerini dış dünyadan gizlemesinden ve gizemli âlemine nüfuz edememekten kaynaklanıyordu. Ama ufku, vizyonu, hayalleri, projeleri ve yenilikleri çağını aşacak seviyedeydi. 
O, gerçek bir proje, politika, strateji ve reform adamıydı. Cihanşümul bir siyaset aktörü, kıvrak bir strateji uzmanı, hünerli bir diplomasi oyuncusuydu. Emperyalizme karşı Osmanlı`yı ve İslâm`ı cesurca müdafaa eden “Son Kurtarıcı” idi. 

Son Sultan`ı doğru anlamanın ve keşfetmenin, bugünümüze ve yarınımıza ışık tutacağı muhakkaktır. Bu kitap, Abdülhamid`in yeniden anlaşılması, bilinmeyen cephelerinin keşfedilmesi ve İttihatçı Hareket ile 1908 Darbesi`nin esrarının çözülmesi noktasında ezber bozacak bir niteliktedir.

Editör           :    Yahya Ayyıldız
Sayfa Tasarımı: Said Demirtaş
Kapak          :   Nesil Grafik
Barkod         :   9789752696013
Ebad             :   13.5 x 21 cm.
Sayfa Sayısı :   400
Özellikler     :   Book Paper, Karton Kapak.
Baskı            :   Şubat – 2017
Tür             :   Tarih

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı