Yeni Kitap: 'Balkanlara Hüzünlü Veda'

Yazar Atilla Güler'in Balkan Harbini gerçek bilgi ve belgelere dayandırdığı yeni kitabı çıktı. Kitap Harp'te yaşananları ve Avrupalı devletlerin çıkar çatışmalarını anlatıyor.

Yeni Kitap: 'Balkanlara Hüzünlü Veda'
Yeni Kitap: 'Balkanlara Hüzünlü Veda'
GİRİŞ 10.03.2017 14:47 GÜNCELLEME 11.03.2017 08:49

Atilla Güler yeni kitabında Balkan Harbini,  1789 tarihindeki Fransız İhtilali’nden başlayarak ihtilalin başka devletlerin egemenliği altında yaşayan uluslarda yarattığı etkileri,  Balkanlara egemen olmak isteyen Avrupalı büyük devletlerin çıkar çatışmalarını ve bu yöndeki gayretleri anlatıyor.

TARİHİ BELGE VE DOKÜMANLAR

Muhteşem Osmanlı ordusunun tarihinde hiçbir dönemde görülmeyen ancak bu savaşta bazı cephelerde yapılan muharebelerde panik halinde cepheden topluca geriye doğru kaçışın sebepleriyle, savaşın sonuçlarının Osmanlı İmparatorluğu, Balkan devletleri ve bölgeye egemen olma gayretindeki Avrupalı büyük devletlere yansımalarını ve alınacak dersleri gerçek tarihi belge ve dokümanlara dayanılarak anlatılmaktadır.

AVRUPALI BÜYÜK DEVLETLERİNİN POLİTİK OYUNLARI

Bir cihan imparatorluğunun ortadan kalkması için içeride siyasetçileri ve her kademedeki bir grup ordu mensubunun acımasız çekişmelerini; dışarıda ise kendisini Osmanlı’nın dostu olarak tanıtıp sonrasında sırtımızdan hançerleyen Avrupalı büyük devletlerin politik oyunlarını acıyla ve hayıflanarak okuyacak ve sorumluları vicdanlarınızda yargılayacaksınız. Tarihe tekrar not düşen kitabı okumayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!