Kitap fuarına yazar akını

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, 5-14 Mayıs tarihleri arasında 200 yazarı kitapseverlerle buluşturacak.

Kitap fuarına yazar akını
Kitap fuarına yazar akını
GİRİŞ 06.04.2017 15:38 GÜNCELLEME 06.04.2017 15:38

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının özellikle yazarlar anlamında Türkiye'de çok konuşulan bir fuar haline geldiğini söyledi.

Geçen yıl kitap fuarına 300 binin üzerinde ziyaretçinin geldiğini anımsatan Çakır, "Kitap fuarı Türkiye'nin sayılı birkaç kitap fuarından biri. Sadece kente hitap eden bir fuar değil, bölgede ciddi bir katılım var. Geçen yıl 50 bini öğrenci, 300 binin üzerinde ziyaretçi geldi fuara. Bu yıl 5-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak fuarımıza yaklaşık 200 yazar ile 300 yayınevi katılıyor" dedi.

Fuarın sadece kitapla sınırlı kalmadığına işaret eden Çakır, öğrencilere yönelik konferans ve söyleşilerin de düzenleneceğini söyledi. Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, kentteki etkinliklerle, Malatya'nın adının hem ulusal hem de uluslararası ölçekte duyurulduğunu söyledi. "Dünya kayısı başkenti" olarak bilinen Malatya'yı dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirten Toprak, fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı