9. Kocaeli Kitap Fuarı’na uğramadan geçme

Genel Sekreter Büyükakın, 13-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 9. Kocaeli Kitap Fuarı’na yönelik düzenlenen toplantıda basına bilgi verdi

9. Kocaeli Kitap Fuarı’na uğramadan geçme
9. Kocaeli Kitap Fuarı’na uğramadan geçme
GİRİŞ 05.05.2017 15:47 GÜNCELLEME 05.05.2017 15:47

Fuar öncesinde düzenlenen basın toplantısında Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 9. Kocaeli Kitap Fuarı’na yönelik detayları kamuoyuyla paylaştı. Kocaeli halkına Kitap Fuarı’na gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Genel Sekreter Büyükakın, 9. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 465 yayınevinin yanı sıra 600’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza günü düzenleneceği bilgisini verdi.

PAYDAŞLARIN KATILIMIYLA BASIN TOPLANTISI
Antikkapı’da düzenlenen basın toplantısına Genel Sekreter Doç. Dr. Büyükakın’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ile Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Genel Sekreteri Mert Anlıpak katıldı. 

BÜYÜAKIN: KİTAP FUARIYLA GURUR DUYUYORUM
Sözlerine Kocaeli Kitap Fuarı organizasyonuyla gurur duyduğunu söyleyerek başlayan Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız tüm projeler çok önemli ama ben Kitap Fuarı’na ayrı bir değer veriyorum. Kitap gerçek anlamda bir medeniyet. O nedenle bu yıl kitap fuarımızın temasını ‘Kitap ve Medeniyet’ olarak belirledik’’ açıklamasını yaptı. Geçen yıl fuarı 705 bin ziyaretçinin ziyaret ettiğini hatırlatan Genel Sekreter Büyükakın, basın toplantısına katılan gazetecilerden bu yılki katılım tahminlerini aldı. Basın mensupları, bu yıl fuara katılımın 750-800 bin dolayında olmasını beklediklerini söyledi.

‘’KOCAELİ KÜLTÜR VE SANATTA DA ÖNCÜ’’
‘’Dokuz yıl önce göle çaldığımız maya tuttu’’ diyen Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Artık bizim Kitap Fuarımızdan maya alınıp, başka illerdeki kitap fuarlarına maya çalınıyor. Diğer illerdeki kitap fuarlarına profesyonel destek vermeye başladık. Kocaeli, kültür ve sanat alanındaki öncü olmaya devam ediyor. Ben çalışma arkadaşlarımıza, her yıl fuarımızın duyurumunu yapan basınımıza ve özellikle Kocaeli Kitap Fuarı’nı katılımlarıyla Türkiye’nin en büyük kitap fuarı konumuna getiren Kocaeli halkımıza teşekkür ediyorum’’ açıklamasını yaptı. Fuarın paydaşları arasında yer alan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, ‘’Büyükşehir’in Kocaeli’nde eğitime büyük destekleri var. Bu anlamda ne kadar şanslı olduğumuzu her zaman dile getiriyorum. Bu yıl 130 bin dolayında öğrencimizin Kocaeli Kitap Fuarı’na Büyükşehir’in desteğiyle ziyaret etmesini sağlamayı planlıyoruz. Kocaeli sanayinin yanı sıra eğitim şehri olma yolunda da ilerliyor’’ dedi. Yine fuarın paydaşları arasında yer alan KOTO Genel Sekreteri Anlıpak, Kitap Fuarı’nın sosyal ve ticari anlamda önemini çok iyi bildiklerini ifade etti, ayrıca KOTO’nun 9. Kocaeli Kitap Fuarı’na yönelik düzenlediği kampanyayla ilgili bilgi verdi.

BU YIL 9. KEZ KAPILARINI AÇIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 9. kez kapılarını kitap tutkunlarına açacak. 13-21 Mayıs tarihleri arasında 465 yayınevi, 600’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza gününe ev sahipliği yapacak olan 9. Kocaeli Kitap Fuarı, geçen yıl 705 bin ziyaretçiyle alanında kırılması zor bir rekora imza atmıştı. 9. Kocaeli Kitap Fuarı, 13-21 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30-21.00 saatleri arasında kitapseverlere açık olacak.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı