Ömer Bolat'tan yeni kitap: Kardeşlik Ruhu

MÜSİAD 3. dönem başkanı, Albayrak Holding üst yöneticisi ve İstanbul Sabahattin Zaim Ünv. Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ömer Bolat'ın yeni kitabı Kardeşlik Ruhu, Görüş Yayınları'ndan çıktı.

Ömer Bolat'tan yeni kitap: Kardeşlik Ruhu
Ömer Bolat'tan yeni kitap: Kardeşlik Ruhu
GİRİŞ 13.06.2017 11:56 GÜNCELLEME 13.06.2017 12:25

Türkiye, İslam dünyası ve özellikle Batı dünyası ile ilişkiler bağlamında, ekonomi, dış politika ve güncel gelişmelerle ilgili analizler ve bir ufuk turuna çıkmaya hazır mısınız?

Daha önce “Medeniyet İdeali” ve “Liderlik Gönül İşidir” kitaplarının yazarı, Doç. Dr. Ömer Bolat’ın kaleme aldığı “Kardeşlik Ruhu” kitabı, Görüş Yayınları’ndan çıktı.

Komünizmden sonra İslam medeniyetini yeni bir tehdit olarak kabul eden Batı dünyası, 100 yıl önce Sykes – Picot Anlaşması ile yaptıklarıi böl – parçala – yönet anlayışını son 20 yıldır yeniden uygulamaya koyarak İslam âleminde, hepimizi derinden üzen, kan, gözyaşı, savaş ve yıkım tablolarına yol açtı.

Bir yandan ABD ve Avrupa Birliği karşısında Rusya ve Çin liderlik mücadelesi ederken, 2008 – 2009 krizinin neden olduğu daralmada Batı ülkeleri büyük bir sınav vermektedir. Artan yabancı düşmanlığı, göç dalgaları, İslam düşmanlığı gibi öğelerin tümü büyük gerilimlere neden olmaktadır.

Türkiye resmine baktığımızda, 15 yıl hüküm süren AK Parti hükümeti ile siyasi mücadelede demokrasi dışı yöntemler olan e-muhtıralar, kapatma davaları ve özellikle Batı’nın organize ettiği Gezi kalkışması, 17-25 Aralık bürokratik darbe girişimleri, bölücü terörün kırsal ve şehir eylemleri ve son olarak FETÖ’nün 15 Temmuz başarısız darbe girişimi yanında, Batı dünyasının Türkiye üzerine planladıkları oyunlara açıkça destek verdiğini göstermekte, bu bağlamda Batı ile ilişkiler son zamanlarda gerilemekte ve açıkça sorgulanmaktadır.

İslam dünyası ve onun kalbi, omurgası olan Türkiye’de hepimizin büyük imtihandan geçtiğimizi unutmamalıyız. Bu imtihandan geçmek de geçmemek de, ülkemizin tarihine ve İslam tarihine kaydolacak, ve gelecek nesiller bu gerçekleri okuyacaklardır.

Bu nedenle, hepimizin KARDEŞLİK RUHU’nu yeniden hatırlaması, ona sımsıkı sarılması, Cenab-ı Allah’a olan inancımızla Türkiye ve İslam dünyasının iyiliği, huzuru ve maddi – manevi refahı için fedakârca çok çalışması gerekmektedir.

Bu eserle, Milli Birlik ve Kardeşlik ruhu ile zorlukların üstesinden nasıl gelineceğinden, halkımızın 15 Temmuz direnişine; İngiltere’nin Avrupa’yı nasıl sarstığından, Trump ekseninde ABD; Dünya ve Türkiye analizine geniş yelpazede güncel konulara dair bir ufuk turu yapılmaktadır.

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Kardeşlik Ruhu

Yazarı: Doç Dr. Ömer Bolat

Yayınevi: Görüş Yayınları

Yayın tarihi: Haziran 2017

Sayfa sayısı: 198 Sayfa

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi