Mizah izaha muhtaçtır!

Çizgi serüveninde 40 yılı geride bırakan usta çizer Hasan Aycın’ın, 16. albümü “Şâr” İz Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Mizah izaha muhtaçtır!
Mizah izaha muhtaçtır!
GİRİŞ 30.06.2017 09:42 GÜNCELLEME 30.06.2017 09:43

“Çalabım bir şâr yaratmış/ İki cihân âresinde/ Bakıcak dîdâr görünür/ Ol şârın kenâresinde...” Çizgi yolculuğuna Yeni Şafak, Derin Tarih, İtibar, Yedi İklim, Temmuz, Kurani Hayat, İlim ve İrfan gibi dergi ve gazetelerde devam eden Hasan Aycın'ın 16. albümü "Şâr" İz Yayıncılık'tan çıktı. Albümün adı, Anadolu şehirlerinin kurucu ruhunu anlatan Hacı Bayramı Veli’nin yukarıdaki dizelerinden alıyor. Şâr Aycın'ın 16. albümü. Usta çizer daha önce de Bocurget, Kudüs Ey Ey, Nun, Zılal, İftah, Hub, Eyse, Asa, Kulbar, Üns, Ahzan, Gece Yürüyüşü, Sayha, Gözgü ve Sarp Geçit gibi çalışmaları yayınlanmıştı.

'KENDİ YOLUMDAYIM'

Aycın’ın Şâr adıyla yayımlanan albümü dünyada ve Türkiye’de yaşanan olayları çizgi diliyle yorumluyor. Albümde her biri üzerinde sayfalarca değerlendirme yazılabilecek nitelikte yılların birikim ve deneyiminin ürünü olan 123 çizgi yer alıyor. Müslüman bir çizer olarak sadece kendi inandığı çizgide yoluna devam ettiğini söyleyen Aycın, "Bence mizah izaha muhtaç bir olaydır. Önce kendinizce izahını yapmanız gerekir. Ben kendimce bunu yapıyorum. Doğrusu kimin ne yaptığına da bakmıyorum" diyor.

'DÜNYA'YA BAKIŞIMI ÖZETLİYOR'

"Bu çizgiler, benim yaşadığım dünyada ne olup bitiyorsa onlara verdiğim tepkilerim, bakışlarım, izahlarım ve yorumlarımdır. Bu albüm de 40 yıldır vermeye çalıştığım mesajı veriyor. Bu evrende, bu varlık aleminde insan olarak ne isek neye tekamül ediyorsak ben bunun derdindeyim. Buna denk düşen bir çizgi yoluyla tepkiler vermeye, notlar düşmeye çalışıyorum. Yaşadığım ve gücüm yettiği sürece çizmeye devam edeceğim" diyen Aycın, albümlerinde yer alan bütün çizgilerinin dünyaya bakışını özetlediğini söylüyor. Onun bütün çizgileri dünyaya açılan bir pencere.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?