Çocuklar için Kudüs Rehberi

Dr. M. Şerafeddin Kalay tarafından kaleme alınan çocuklar için Kudüs Rehberi kitabı MSB Safa Yayın Dağıtım tarafından

Çocuklar için Kudüs Rehberi
Çocuklar için Kudüs Rehberi
GİRİŞ 05.12.2017 12:42 GÜNCELLEME 05.12.2017 12:42

Çocuklar için etkileyici çizimlerle süslenerek hazırlanan kitabın kapak yazısında miniklere Kudüs gezisine çıkarken şöyle sesleniliyor:

Sevgili çocuklar!

Alı ve Ayşe sevimli iki kardeş. Dedeleri Ömer Efendi de hem çok bilgili, hem de bilgisini paylaşmayı seven biri.

İki kardeş dedeleri ile seyahat etmeyi çok seviyorlar. Çünkü hem gezip, hem öğreniyorlar. Öğrendiklerini de arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Böylece öğrendikleri zihinlerinde daha kalıcı oluyor, arkadaşlarına faydalı olmanın da sevincini yaşıyorlar. Onlara güzel şeyler anlattıkları gibi hediyeler de getiriyorlar. Bu yüzden arkadaşları tarafından seviliyorlar. Anlattıkları da dikkatle dinleniyor, çektikleri resimler de anlatılanlara ayrı bir güzellik katıyor.

Daha önce umre ziyareti için gittikleri Mekke ve Medine'yi anlatmışlardı. Bu sefer de gidecekleri yer Kudüs şehridir; orayı anlatacaklar.

Kudüs çok eski bir şehirdir. İslâm tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Bizim için kıymetli bir şehir olduğu gibi hristiyanlar ve yahudiler için de mukaddes kabul edilen kıymetli bir şehirdir.

Orada insanlığın ilk mabedlerinden olan Mescid-i Aksa vardır. Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurur:

"Üç mescid vardır ki, gerçekten onları ziyaret için sefere çıkmaya, yol meşakkatlerine katlanıp onlara ulaşmaya değer: Benim bu mescidim, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa."

Peygamber Efendimizin; "Benim bu mescidim" dediği Medine'deki büyük ve güzel camii, "Mescid-i Haram" dediği, Mekke'de Kabe'yi çevreleyen cami, Mescid-i Aksa da Kudüs'teki camidir.

Ali, Ayşe ve dedeleri Ömer Efendi şimdi de Kudüs'e, Mescid-i Aksâ'ya gidiyorlar. Bu tarih dolu şehri, bu güzel ama boynu bükük, gönlü kırık camiyi bizler de onlarla birlikte gezeceğiz, tanıyacağız. Bizim için ne kadar kıymetli olduğunu da anlayacağız..

Bizlerle aynı bilgileri ve duyguları paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz.

Kitabının künyesi:

Kitabın adı: Kudüs Rehberi

Yazarı: Dr. M. Şerafeddin Kalay

Yayınevi: MSB Safa Yayın Dağıtım

Yayın Tarihi: 2017-11-29

ISBN: 6058337596

Baskı Sayısı: 1. Baskı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!