Unutkanlığa çare olacak kitap

Türkiye’de ilk unutkanlık kitabının yazarı Akhisarlı Dr. Ahmet Erdinçli, 250’den fazla maddi ve manevi unutkanlık tavsiyelerinde bulunduğu kitabını okuyucuların beğenisine sundu.

Unutkanlığa çare olacak kitap
Unutkanlığa çare olacak kitap
GİRİŞ 05.12.2017 12:57 GÜNCELLEME 05.12.2017 12:57

Manisa’nın Akhisar ilçesi Ulupınar Köyünde 1982 yılında doğan Dr. Ahmet Erdinçli, Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra 2006 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2010 yılında yine aynı üniversitenin SBE Temel İslam Bilimleri Tefsir Bölümünde ''Kur'an-ı Kerim’de Unutma Kavramı” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2016’da ''Kur'anı Kerim’de Karşılıklı Konuşmalar-İlkeleri ve Üslupları” konusuyla doktorasını bitiren yazarın “Kur’ân-ı Kerim –Sünnet ve Tıp Bilimlerine Göre Unutkanlığın Çareleri'' adlı kitabı Türkiye’nin ‘İlk Unutkanlık’ kitabı oldu.

Gazetemizi ziyaret eden Dr. Erdinçli, Genel Müdürümüz Sadık Demiray ile bir araya gelerek kitabı hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı. Kitabının Türkiye’de unutkanlık üzerine yapılan ilk çalışma olduğunu vurgulayan Erdinçli, eserinin Kur’an, sünnet ve tıp bilimlerinden istifadeyle hazırladığını ve alanında büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Hürışık Gazetesi Genel Müdürü Sadık Demiray da çalışmasından dolayı Dr. Erdinçli’yi tebrik ederek, böyle değerli eserlerin ortaya çıkarılmasının önemine vurgu yaptı. Demiray: ''Bu faydalı eser mutlak surette okunması gerekir. Ülkemizde bu türden yapılan çalışmaların desteklenmesi, okuyuculara tanıtılması hususunda biz de gazete olarak üzerimize düşeni yapıyoruz'' dedi. 

''UNUTKANLIK BAZEN BİR NİMET VE ÖDÜL GİBİ KARŞILANMALIDIR''

İnsanda unutkanlığın bir anda ortaya çıkmadığını belirten Dr. Erdinçli, unutkanlığın bir süreç sonrasında meydana gelen bir değişim olduğunu söyledi. Erdinçli, “ Unutkanlık günlük hayatımıza sıklıkla yansıyor ve onu olumsuz etkiliyorsa dikkat edilmesi gereken unutkanlık bu durumdur ve tedavi için bir nöroloğa gidilmelidir. Yoksa insan için her unutkanlığın olumsuzluk olarak algılanması doğru değildir. Çalışmamızın içeriğinde de yer verdiğimiz gibi unutkanlık bazen insan için bir nimet ve ödül gibi karşılanmalıdır.

Unutkanlık günlük yaşantının ayrılmaz bir parçası haline geldiğinde bunun nedenlerinin iyi araştırılması ve tespit edilmesi gerekir. Unutkanlığın nedeni veya nedenleri maddi veya manevi olabilir. Çalışmamızda unutkanlık meselesini her iki yönden derinlemesine incelemeye gayret ettik. Çünkü insan sadece maddi bir varlık değildir. Onun maddi boyutunun yanında ruhi (mistik) bir yönü de mevcuttur ve göz ardı edilmemelidir. Çünkü insandaki sıkıntılar onun her iki yönünden de kaynaklanabilir” dedi.

''45 AYETTE YER ALIYOR''

Dr. Erdinçli, ''Kur’ân-ı Kerim –Sünnet ve Tıp Bilimlerine Göre Unutkanlığın Çareleri'' adlı kitabını niçin yazdığını şu şekilde açıklıyor:“Unutkanlık çağımızda herkesin şikâyet ettiği bir konu. Kuran acaba bu meseleye nasıl yaklaşmış diyerek araştırdığımda 45 ayetin olduğunu hadisi şeriflerde de çok fazla yer aldığını görünce yüksek lisans tezi olarak bu konuyu hocama önerdim ona da çok ilginç ve güncel gelince bu konuyu çalıştım.

İnsan maddi ve manevi ruhi yönü olan bir varlık bundan dolayı manevi açıdan unutkanlığın sebep ve çarelerini tespit edince bunun bir de tıbbi yönünü araştırmak gerekir diye düşündüm bir yıllık titiz bir çabanın sonunda güvenilen doktor ve psikolog ve nörologların konu hakkındaki düşüncelerini kitabımıza kaynaklarıyla aktardık. 10 yıllık birikimle yapılan, çalışma gün yüzüne çıksın insanlar faydalansın diye kısa zaman önce kitap haline getirdik. İçinde 250 den fazla maddi ve manevi unutkanlık tavsiyesi yer alıyor. İkinci baskı için tüm çalışmalar yapıldı ve basım sürecinde.”

''TIBBİ ÇÖZÜMLERİNİN KUR’ÂNÎ ÇÖZÜMLERLE ÖRTÜŞTÜĞÜNE ŞAHİT OLDUK''

Yazar neden böyle bir kitap yazdığını ise şöyle anlattı:

''Piyasada birçok kişisel gelişim kitabı bulunmaktadır. Bunların ortak noktaları insanın hep maddi boyutuna önem vermesi, sürekli insanı başarıya kilitlemesidir. Oysa kişisel gelişim kitapları insanlarda maddi ve manevi değerler arasındaki dengeyi korumayı, sadece bir tarafa bağlı kalmadan, ruh ve beden yapısını birleştirerek dünya ve ahiret hayatında mutluluğa ve huzura götürecek yolları bize öğretmelidir. Bu çalışmada bunu yapmaya çalıştık. Unutkanlığa maddi bir açıdan bakma neticesinde çağımızın bir hastalığı haline gelen unutmaya öne çıkan tıp bilimleri açısından üretilen çözümlerin Kur’ânî çözümlerle ne kadar örtüştüğüne şahit olduk.''

UNUTKANLIĞIN MADDİ MANEVİ ÇARELERİ

Unutkanlığın sebep ve çareleri hakkında maddi ve manevi çarelere değinen Yazar, “Maddi bazı tavsiyeler; vitamin eksikliği özellikle de B12 vitamini, folik asit eksikliği, stres, travma, takıntı, heyecan, kullanılan bazı ilaçlar vb. yeme-içme, psikolojik, sosyal.

Kur’ân’ın bizlere çizdiği yöntemlere göre unutmayı engellemek veya en aza indirmek için öncelikle Allah’ı hatırdan çıkarmamak, şeytandan uzak durmak, nefis, dünya mal ve evlat sevgisinin aşırısından sakınmak, elde edilen bilgileri ilgiyle, Dikkatle bellemeye, korumaya çalışma, onları belli aralıklarla tekrar etmeye özen göstermek, imkân dâhilinde Yaratıcının çizdiği sırât-ı müstakîmde helal ve haramları gözeterek yaşamaya çalışmak ve mü’min kardeşlerine unuttukları zaman bu bilgileri hatırlatma gibi hususlar Rahmânın bizlere sunduğu Kur’ânî reçetelerdir” ifadelerini kullandı.

''UNUTMA BAZEN İNSAN İÇİN BİR NİMET OLARAK DA KARŞIMIZA ÇIKMAKTADIR''

Unutmanın her zaman zararlı olmadığını ifade eden Dr. Erdinçli, “Yüce Yaratıcı, insana dünyada ihtiyacı olan her şeyi yaratmış ve onun emrine hazır vaziyete getirmiştir. Ona verdiği her musibetin bir çaresini de mutlaka halk etmiştir. İnsanın isyan ile malul kılarken ona kendisini bu illetten kurtaracak çareleri de bulmasına yol göstermiştir. Unutma bazen insan için bir nimet olarak da karşımıza çıkmaktadır. Yeni bilgiler öğrenmek için bazı bilgiler unutulması gerekir. Dün yaptığınız rutin işleri bugün hatırlamak size bir fayda sağlamayacaktır” diye konuştu.

Manisa’da yayın yapan yerel ve ulusal televizyon kanallarında 50’den fazla dini içerikli programlara katılan Dr. Erdinçli’nin baskı sürecinde olan kitapları var bunlar; Kur’ân’da Karşılıklı Konuşmalar -İlkeleri ve Amaçları, Kur’ân’da konuşma Üslupları, Sevabıyla Günahıyla sosyal medya, Sosyal Medya ve Değişen Din Anlayışımız- Dînî ve Yasal Tüm Boyutlarıyla Boşanma Ve Sonuçları: Hayalleri Yıkılan Çocuklar ve Kadın-Erkek Cinayetleri, Bir Cezaevi Vaizinin Hatıraları.Yazarın kitaplarını İl Müftülüğü yayınevi, Medine pazarı ve internet kitap sitelerinin çoğundan temin edilebiliyor. 

Yayın Tarihi 2017-05-16
ISBN 6058337541
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 245
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm
Yayınevi MSB SAFA YAYIN DAĞITIM

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!