İktisat Yayınları'ndan dört yeni kitap

İKAM-İktisat Yayınları İslam İktisatı, tarihsel süreci ve teorik temelleri üzerine İngilizce literatürün önde gelen bir çok kitabını yayına hazırlayarak Türkçe'ye kazandırıyor.

İktisat Yayınları'ndan dört yeni kitap
İktisat Yayınları'ndan dört yeni kitap
GİRİŞ 19.01.2018 15:44 GÜNCELLEME 19.01.2018 15:44

Bunlardan dördü kısa bir sürece önce çıktı;

I. İslam İktisadına Giriş ;

İslam iktisadının çerçevesini göstermeyi amaçlayan bu kitap, günümüz dünyasını şekillendiren neoklasik iktisadın ömrünü tamamladığını iddia etmektedir. 

II. İslam İktisat Düşüncesinin Değişimi (18.yy);

Eser, büyük İslam medeniyetinde çöküşün hızlandığı, İslam topraklarında Batılı kolonizasyonun başladığı dönemde İslam düşünürlerince bir çeşit uyanışın, öz arayışın ve yenilik çalışmalarının başladığını vurgulamaktadır. 

III. Ribâyı Anlamak İslam İktisadında Faiz ;

Kitap, kişinin bankacılık ve finansa dair tüm bakış açılarının etrafında döndüğü ve birçok kişinin uzak durma konusunda önem gösterdiği bir kelime olan ribâ hakkında yaklaşık yirmi kişisel araştırmanın bir neticesidir. 

IV. Finans Teorisini Yeniden Düşünmek ;

Bu kitap, gerek bilimsel bir çalışma alanı olarak finans teorisine, gerekse uygulama yönüyle küresel finansal sistemine yönelik özellikle krizlerden sonra daha da belirgin hale gelen tartışmaları, eleştirel görüşleri, yeni eğilimleri ve yeni paradigma arayışlarını ele almaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?