Karlı Küller polisiye roman raflardaki yerini aldı

17 yaşındaki Dilruba Yıldız ilk kitabı ‘Karlı Küller’ polisiye romanı çıktı.

Karlı Küller polisiye roman raflardaki yerini aldı
Karlı Küller polisiye roman raflardaki yerini aldı
GİRİŞ 17.02.2018 14:46 GÜNCELLEME 17.02.2018 14:46

‘İsrail’de Filistinli esirleri kurtaran Türk ajan, Almanya’da ise camiye baskın düzenleyen bir teröristi etkisiz hale getiriyor.’ Bu okuduklarınız, 17 yaşındaki genç yazar Dilruba Yıldız’ın ilk polisiye romanı ‘Karlı Küller’de anlatıyor. 

Anatolia Kültür Yayınları’ndan çıkan eser, Türk ajanının İsrail, Somali, Suriye ve Almanya’da gerçekleştirdiği operasyonları konu alıyor. Üsküdar Haydarpaşa Bülent Akarcalı Anadolu Sağlık Lisesi öğrencisi Yıldız, romanı yazarken çağımızın sorunlarından, şiddet ve savaş haberlerinden esinlendi. Romanda, Türk bir ajan İsrail’de haksız yere zindana atılmış bir Filistinliyi hapisten kaçırıyor.

Almanya’da ise bir camiye baskın düzenleyen terörist elebaşına suikast düzenliyor. Ajan, Somalili korsanların kaçırdığı bir Türk subayı da başarılı bir operasyonla kurtarıyor. Suriye’de ise savaş mağduru insanları kurtarmak için zorlu mücadelelerin içine giriyor. 

AİLEM VE ARKADAŞLARIM ÇOK DESTEK OLDU

Kitabının herkese özellikle gençlere hitap ettiğini belirten genç yazar Yıldız, “Kitabımı yazarken etrafımdaki insanlar, ‘derslerden zorlanırsın, sınavlardan düşük alırsın’ gibi telkinde bulundular. Buna rağmen Ailem ve yakın arkadaşlarım ise beni kitap yazmak için motive etti. Kitabımı ise yazarlık atölyesinde ders aldığım Şeref Yılmaz hocam basıp yayınladı. İlk baskı olarak 1000 adet basıldı. Yeni eserler yazmak için çalışmalarım devam ediyor” dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı