'Elveda Rumeli' okurlarını bekliyor

Ramis Çınar, tarafından kaleme alınan 'Elveda Rumeli' adlı kitap satışa sunuldu.

'Elveda Rumeli' okurlarını bekliyor
'Elveda Rumeli' okurlarını bekliyor
GİRİŞ 24.09.2019 18:23 GÜNCELLEME 24.09.2019 18:23

Balkan Savaşları’nın 100. yılı içerisindeyiz… İyi bir Elveda Rumeli romanından söz etmeli… İstanbul’da medrese eğitimi aldıktan sonra memleketine dönen Hasan, bir süre sonra bir ömre sığmayacak şeye şahit olur... Balkan Savaşları, esir kampları, I. Dünya Savaşı, salgın hastalıklar, göç yolları, ölümler ve bunlar arasında yaşanmaya çalışılan, yeniden kurulmaya çalışılan hayatlar. Gerçeklerden hareket eden, iyi yazılmış bir roman. 

Çağlayan Çevik – Hürriyet  

Elveda Rumeli romanı 93 Harbi sonrası,  Balkan Harbi ve 1. Dünya Savaşı yıllarında Bulgaristan’daki iki büyük çiftçi ailesinin yaşamını konu alır… Yazar Ramis Çınar, romanında tarihin geniş bir sayfasına açıklık getirir. Silistre’nin Çeyrekçi Köyü’nde yaşananları anlatarak Osmanlı’nın çözülüşünü başarıyla yansıtır. Yalın, akıcı bir dili vardır. Savaş, ayrılık ve göç romanlarına bir yenisini katarak yazınımıza katkıda bulunduğu bir gerçektir.

Hasan Akarsu - Eleştirmen 

Elveda Rumeli romanı beni o öyle sardı ki anlatamam. Rumeli’nin tatlı günlerini, insanların yaşadıkları sıkıntıları, yalnız, elsiz kolsuz, çaresiz kalmalarını, güç koşullara dirençlerini ve gelenekleri, Ramis Çınar çok güzel bir dille, öyle sürükleyici anlatmış ki hayran kaldım. Elveda Rumeli bugüne dek okuduğum en güzel öykülerden biri. Balkanları anlamak için bu kitap çok kişice okunmalı. 
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan - İTÜ


Kitabın Adı
ELVEDA RUMELİ 
Yazarı
RAMİS ÇINAR
Yayınevi
ÇINARALTI
Kitabın Türü 
ROMAN
Kapak 
KARTON KAPAK
Ebat 
13,5 X 21 
Kâğıt
70 GR.
ISBN
978-605-2232-38-5
Sayfa
272
Fiyatı
25 TL 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!