Beşiktaş'a yeni kitap ve kültür mekanı

Yayıncı Ünsal Ünlü'nün girişimleri ve Besim Kabalcı'nın koordinatörlüğünde Beşiktaş'ta yeni bir kitap, sanat ve kültür mekanı açıldı.

Beşiktaş'a yeni kitap ve kültür mekanı
Beşiktaş'a yeni kitap ve kültür mekanı
GİRİŞ 11.03.2020 17:33 GÜNCELLEME 11.03.2020 17:33

Beşiktaş'a yeni bir soluk kazandırması hedeflenen "Bahçe Kitap & Kahve"nin açılışı çok sayıda şair, sanatçı, yazar, yönetmen ve kitapseverin katılımıyla yapıldı.

Mekanda her alanda kitap çeşitlerinin yanı sıra sanat ve hobi malzemeleri, oyuncak ve kırtasiye ürünleri yer alıyor.

Aynı zamanda 1990'lı ve 2000'li yıllarda Beşiktaş'ın önemli sembolleri arasında yer alan ve birkaç yıl önce kapanan Kabalcı Kitabevi'nin sahibi olan Besim Kabalcı'nın işlettiği mekanda yiyecek ve içecek de sunuluyor.

İki katlı olarak hizmet veren kitap ve kültür mekanının detaylarını paylaşan Ünsal Ünlü, 1997'de üniversiteyle birlikte Kabalcı Kitabevi müdavimliğinin de başladığını söyledi.

Okur Kitaplığı'nın Genel Yayın Koordinatörlüğü'nü de yürüten Ünlü, Kabalcı Kitabevi'nin kapanmasına kendisinin de çok üzüldüğünü belirterek, "Geçen yıl dostum Besim Kabalcı ile Beşiktaş'ın kaybettiği o ihtişamlı mekanı yeniden kazandırabileceğimizi konuştuk ve böyle bir mekanın açılışını yapmak bizlere nasip oldu. Burayı Beşiktaşlıların çok çabuk sahiplenmesi ise bizim için en büyük mutluluk kaynağı." diye konuştu.

Mekanın kitap, kültür ve sanat adına yeni umutları yeşermesine vesile olması temennisinde bulunan Ünlü, işletmenin bulunduğu sokağı "Sanat Sokağı"na çevirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Besim Kabalcı da sektörde 40 yıllık bir tecrübeye sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada yapılan hizmet gerçekten okuyucuyla tam anlamıyla buluşacak. Gelenler biliyoruz ki burada kendi evleri gibi rahat edebilecek. Kahvesini yudumlarken aldığı bir kitabı okuyabilecek. Okuyucuların sahip çıkabileceği ve kendilerine ait olduğunu hissedeceği bir mekan burası. Böyle bir yer de en iyi şekilde Beşiktaş'ta olur. Çünkü Beşiktaş İstanbul'un dört yol ağzı. Yani İstanbul'da hangi ilçede oturursanız oturun herkesin yolu bir kere Beşiktaş'tan geçer."

Beşiktaş'ta son zamanlarda birçok mekanın açıldığına işaret eden Kabalcı, "Her yer kafe, çayhane ve ona benzer küçük mekanlar çok. Ama insanların kendilerini ifade edebileceği, sanatçısından siyasetçisinden öğrencisine herkesin ortak bir kültür buluşma noktası olabilecek bir mekan eksikti. Bahçe Kitap & Kahve bu ihtiyacı görecek. Mekan çok ama kültürel anlamda insanların güvende, sakin, sessiz, eşini dostunu davet edebileceği bir alan yoktu. Burada kısmi bir hizmet söz konusu değil. Görüş ayrımı olmadan her yayıncının yayınına okuyucu burada ulaşabilecek." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...