Helin Avşar, nasıl Hülya Avşar'ın kızı oldu?

Helin Avşar'ın ablası Hülya Avşar'ın aslında ilk evliliğinde olan çocuğu olduğu magazin aleminin en ünlü efsanesidir. Peki bu efsane nasıl ortaya çıktı. O haberi yazan gazeteci asparagas haberin aslını yazdı....

Helin Avşar, nasıl Hülya Avşar'ın kızı oldu?
Helin Avşar, nasıl Hülya Avşar'ın kızı oldu?
GİRİŞ 10.06.2009 13:05 GÜNCELLEME 10.06.2009 13:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

26 yıllık gazeteci Metin Eroğlu, medyada yakın geçmişte yayınlanmış "asparagas haberlerin" gerçek hikayelerini yazdı.

Siyaset, sanat, bürokrat, bilim ve medya dünyasından ünlü kişilerle ilgili "düzemece" haberlerin arka planındaki gerçeklerin anlatıldığı kitap, güvenirlik konusunda "mimli" olan basınımızın, mensupları tarafından düşürüldüğü durumu gözler önüne seriyor.

KÜÇÜK HELİN NASIL HÜLYA AVŞAR'NIN KIZI OLDU?
Hülya Avşar’ın yeni yeni şöhreti yakaladığı, dul olduğunun anlaşılması ile birlikte tacının elinden alındığı yıllardı. Skandallar ve güzelliği sayesinde inanılmaz bir şöhret yakalamıştı. (...) Böyle bir ortamda Trabzon’un Sürmene ilçesinde “Üç Halka 25” adlı filmini çekmek için gelmişlerdi. (…)Uzun uğraşlar sonucu Hülya Avşar’a röportaj yapma teklifimi kabul ettirebilmiştim. (…)
Biz röportaj yaparken sürekli ortalıkta dolaşan, otelin lobisinde koşup oynayan, Emral Hanım’a anne diye seslenen, henüz 3-4 yaşlarındaki küçük kız hiç dikkatimi çekmemişti. Oldukça sevimli ve yaramaz olan küçük kız, otel lobisinde herkesin maskotu gibiydi. Canı sıkılan onu kucağına alıp seviyor, oyunlar oynuyor, küçük kızı şımartıyordu.
Röportajı tamamlayıp, gazeteye döndüğümde, aklımı kurcalayan soru gün yüzüne çıkmaya başlamıştı. Bu küçük kız kimdi?

(…)O dönem magazin medyası, dul olduğu ortaya çıkan Hülya Avşar’ın sürekli çocuğunun olup olmadığını sorguluyor, çocuğunu medyadan sakladığını iddia ediyordu. Her defasında çocuğunun olmadığını söyleyen Avşar kızı, bu yakıştırmadan hiç kurtulamıyordu.
Bu bir fırsat olabilirdi. Herkesin merak edip aradığı Hülya Avşar’ın kızını ben ortaya çıkarabilirdim. Kimseye sorma gereği bile duymamıştım. Oysa yanımda Emral Avşar’a “anne” diye seslenmişti çocuk.
Sanat dünyası haberine biraz da ben asparagas katabilirdim. (...) Küçük kızı Hülya Avşar’ın kızı olarak sunma fikri cazip gelmişti bana. En fazla yapılacak bir açıklama ile yalanlama olabilirdi. (...) Hülya Avşar ile röportajı Karadeniz Gazetesi tam sayfa olarak verirken, küçük kızı ayrı bir haber yapmıştım. Haberi “İşte Hülya Avşar’ın merak edilen kızı” diye vermiştim. Daha sonra bu haber ulusal medyaya yansımış, günlerce konuşulmuştu.
(...) Daha sonra Hülya Avşar yaptığı açıklamayla bu hatanın düzeltilmesini sağladı. Bu olay, gazetecilik cehaletimden kaynaklanan bir hata olmasına rağmen, asparagas sayılabilecek ilk haberimdi.

İçindeki anılan haberlerle, kimi zaman düşündürüp, kimi zaman güldüren kitapta; Hülya Avşar’dan Uğur Dündar’a, Doğu Perinçek’ten Mesut Yılmaz’a kadar birçok tanınmış ismin anıları yer alıyor.

Gazetecilik mesleğine 1983 yılında Trabzon'da başlayan ve Hürriyet, Milliyet, Güneş gibi gazetelerin, Trabzon, Erzurum, Konya, Denizli, Samsun, İstanbul, Kocaeli bürolarında uzun yıllar görev yapan Metin Eroğlu, ünlü simaların anılarından oluşan haberlerin gerçek öykülerini kaleme aldı. Eroğlu, böylelikle medya dünyasının en büyük yaralarından biri olan “Asparagas”ı da kitaplaştırdı.

Türkiye’nin bütün coğrafi bölgelerinde çalışma fırsatı bulan Metin Eroğlu,  özellikle ulusal medyanın Anadolu bürolarında çalışan gazetecilerin zorluklarını en iyi bilen kişiler arasında yer alıyor. Eroğlu, ülkenin sosyal sorunlarına dikkat çekmek için zaman zaman farklı bir yol izledi. Medyanın yıllardan beri en büyük yarası konumunda olan "asparagas haber" konusuna dikkat çekmek için, gazete sayfalarına veya televizyon ekranlarına yansıyan haberlerin gerçek hikayelerini öyküleştiren Eroğlu, bu mesleğini seçecek olan kişilere de ışık tutmayı hedef aldığını belirtiyor.

"Asparagas" ismini verdiği kitabında medya yöneticilerinin de dikkatini Anadolu’da ki çalışanların dışlanmışlığına ve zorluklarına çeken Eroğlu, medya mutfağının karanlıktan kurtulması ve şeffaflaşması gerektiğini belirtiyor.

Toplam 14 ana hikayeden oluşan kitapta, her hikaye kendi içinde 3-4 hikaye ile ele alınıyor. İnsanları karalamak değil, tamamen ülkenin sosyal sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yapılan asparagas haberlerin, hangi koşullarda hazırlandığı, aslının ne olduğu, yaşanan gerçek yönleriyle dile getiriyor.

Medyaya haber olarak düzmece haberlerin gerçek öykülerinin anlatıldığı kitapta, medya, siyaset, sanat, bürokrat ve de medya dünyasından bir çok ünlü isimle ilgili anıyı bulmak mümkün.

Kitapta yer alan hikayelerde Fatma Girik, Hülya Avşar, Uğur Dündar, Tufan Türenç, Taner Atilla, Suavi Kaptan, Mesut Yılmaz, Doğu Perinçek, Oltan Sungurlu gibi ünlülerin yanı sıra, bir çok bürokrat ve akademisyenin de anıları yer alıyor. 

KAYNAK: (HABER 7)
YORUMLAR 2
  • kor4y dınç 14 yıl önce Şikayet Et
    TOPRAK. Toprak kabul etmez sizi bu dunyada yaşayın yaşayacagınızı
    Cevapla
  • Anne 4 yıl önce Şikayet Et
    Havin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!