Çok satılan ve yeni çıkan kitaplar listesi

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iki kitap, dikkat çekici satış ivmeleriyle çok satılan kitaplar listesinin ilk sıralarına tırmandı. Öte yandan yaza girilirken yeni çıkan ve Haber 7'ye tanıtım için gönderilen eser sayısında da artış oldu.

Çok satılan ve yeni çıkan kitaplar listesi
Çok satılan ve yeni çıkan kitaplar listesi
GİRİŞ 12.05.2010 12:56 GÜNCELLEME 12.05.2010 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haber 7 Kitap Sayfası ve ilknokta.com kitap satış sitesinin stratejik ortaklığı ile hazırlana, tartışmaya kapalı, her türlü yönlendirme, satış ve reklam kaygısından uzak, objektif, dağıtım şirketlerinin ve kitap satış zincirlerinin satış beyanları esas alınarak hazırlanan Türkiye'nin en güvenilir ken çok satılan kitaplar listesinde bu hafta dikkat çekici iniş ve çıkışlar yaşandı.

Gectiğimiz hafta raflara çıkan onlarca eser arasından iki kitap hızlı satış grafiği ile öne çıktı. İpek Çalışlar'ın Halide Edib çalışması çok satanlar listesinin ilk haftadan ikinci sırasına yükselirken, Fethullah Gülen'in Kalb İbresi adlı eseri de ilk haftadan döndüncü sıraya yükselerek dikkatleri üzerine çekti.

Elif Şafak'ın Aşk'ı hâlâ listede üst sıraları zorlamaya kararlı görünürken ilk onun dışında kalmaktan kurtulamarı. Ece Temelkuran'ın ses getiren romanı Muz Sesleri listede ancak 18. sırada kendine yer bulurken, İskender Pala'nın İki Darbe Arasında başlıklı anıları ve Kayıp Gül ilk onda kalmayı başaran eserler oldu.  

İşte bu hafta elde ettiğimiz veriler ışığında çok satılan (satan) kitaplar listesi

1- Brida - Paulo Coelho - Can Yayınları
2- Halide Edib - İpek Çalışlar - Everest Yayınları
3- Küçük Arı -Chris Cleave - Pegasus Yayıncılık
4- Kalb İbresi - Fethullah Gülen - Nil Yayınları 
5- Dersimiz: Atatürk - Turgut Özakman - Bilgi Yayınevi 
6- Leyla - Alexandra Cavelius - Pegasus Yayıncılık
7- İki Darbe Arasında - İskender Pala - Kapı Yayınları
8- Uğur Dündar / İşte Hayatım - Nedim Şener - Doğan Kitap
9- Kayıp Gül - Serdar Özkan - Timaş Yayınları
10- Görünmeyen - Paul Auster - Can Yayınları
11- Bozkırın Sırrı Türk Peygamber - Ahmet Turgut -Profil Yayıncılık
12- Osmanlılar - Halil İnalcık - Timaş Yayınları
13- Aşk - Elif Şafak - Doğan Kitap
14- Paşaların Hesaplaşması - Mustafa Armağan - Timaş Yayınları
15- Ay Hırsızı - Sunay Akın - İş Bankası Yayınları
16- Sadakat - İnci Aral - Turkuvaz Kitaplığı
17- Yavuz - Okay Tiryakioğlu - Timaş Yayınları
18- Muz Sesleri - Ece Temelkuran - Everest Yayınları
19- Sil Baştan - Ken Grimwood - Koridor Yayıncılık
20- Dörtlükler - Ömer Hayyam - İş Bankası Yayınları

Yeni Çıkan Kitaplar:

Bu hafta yeni çıktığının duyurulmasının yanı sıra, tanıtım amacıyla gönderilen kitap sayısına da hayli artış oldu. Yeni çıkanları her hafta olduğu gibi buradan duyuyor, tanıtım için gelen eserleri nasıl haberleştireceğimiz konusunda ince eleyip sık dokumayı sürdürüyoruz. Bilindiği gibi bu konuda sadece kitap servimiz ve haber merkezimizin çalışmaları ile yetirmiyor ve kitap dergilerinde yayınlanan dikkate değer yazılardan da destek almayı sürdürüyoruz...  

Kitapseverler önümüzdeki günlerde doğal olarak kitap kaynaklı haber sayısında hatırı sayılır artış görecekler. Tabi ki her zaman olduğu gibi kitap tanıtımlarını haber ve bilgi kaynağı yönüyle haz ve keyif alarak okuyacaklar.

Bu vesile ile prensiplerimiz gereği, içeriği görmeden, kitabı incelemeden  "....'nın kitabı çıktı" tarzında duyuru tanıtımlara yer vermediğimizi hatırlatmaktta yarar görüyoruz.

Ve işte bu hafta içinde elimize ulaşan yeni çıkan kitaplar:

300 Soruda Tasavvufi Hayat - Hasan Kamil Yılmaz - Erkam Yayınları
Tasavvufî hayâtın hedefi ilâhî bir güzellik arayışıdır. Cemâl-i mutlak’a ve hüsn-i mutlak’a ermek, tasavvufun insanları ulaştırmak istediği nihâî gâyedir. Ancak bu gâyeye ulaşmak için geçilecek olan güzergâhlarda pek çok tuzaklar bulunmaktadır. Bu tuzakların en büyüğü insanın kendi içindeki nefs tuzağıdır. Onu aşıp vuslat sâhiline varabilmek kolay değildir.

Türkiye'nin Asker Sorunu - Hasan Cemal - Doğan Kitap
Hasan Cemal, gazeteci. 41 yıldır bu mesleğin içinde. Güncel gerçeğin peşinde koşturuyor bunca yıldır. Hasan Cemal, “asker düşmanı” değil, askerin siyasete karışmasına karşı, askerin Batı demokrasilerinde olduğu gibi sivil otoriteye tabi olmasından yana. Uzun yıllardır Hasan Cemal’in derdi bu, yani askerin elini siyasetten çekmesi, Avrupa’da, Amerika’da olduğu gibi…

Sözde Askerler - Mümtazer Türköne - Nesil Yayınları
Elindeki silahı sandıktan çıkan oyla denk tutan, gırtlağına kadar siyasete batmış asker üniformalı “sözde askerler.” Ve o askerlerce kaos ortamı oluşturmak için hazırlanan darbe planları, “ıslak imza”lı komplo belgeleri, kamuoyu desteğini kazanma adına gerçekleştirilen bir dizi katliam ve provokasyon teşebbüsleri, dindar insanların evlerine yerleştirilen silahlar.

Aşka Adanmış Bir Ömür / Hz. Hatice - Nurdan Damla - Popüler Kitaplar
Yeryüzünde aşk ve sevgi namına yaşanan tüm yakarışlar, tüm feryatlar, tüm yönelişler Hatice’nin aşk okyanusu yanında deryada damla kalırdı. Hz. Hatice örtülü bir hazine. Bu hazineyi keşfetmek için her şeyden önce geçmişin isi ve tozları arasından onun kutlu hayatının sırlı perdesini aralamak gerekiyor.

Pazarlık - Vahdettin Engin - Yeditepe Yayınevi
1890’lı yıllarda Yahudiler, Rusya başta olmak üzere Romanya ve Yunanistan’da uğradıkları baskılar yüzünden bu ülkeleri terk etmek zorunda kaldılar. Sığındıkları ilk ülke ise Osmanlı Devleti oldu. Dönemin Padişahı II. Abdülhamid, başlangıçta insani nedenlerle Yahudilerin Filistin dışındaki Osmanlı vilayetlerine yerleşmelerine izin verdi.

Aşk ve Ölüm - Ömer Çaha - Popüler Kitaplar
Aşk ve Ölüm hayatın en önemli parçalarından ikisi. Belki de en önemlileri. Bunun için olsa gerek bu iki tema edebiyatımızda sık sık kullanılır. Prof. Ömer Çaha “Aşk ve Ölüm” ismini verdiği eserinde aşk ve ölüm arasında ilişkinin gizemli yanlarını roman üslubuyla işlemiş.

Güvenli Bölge Gorazde - Joe Sacco - İthaki Yayınları
Güvenli Bölge Gorazde, Joe Sacco’nun 1995 yılında Doğu Bosna’da geçirdiği dört aylık dönemde Gorazde’deki Boşnaklarla yaptığı söyleşilerden oluşuyor. Sacco, eski Yugoslavya’daki savaşın insanlar üzerinde bıraktığı etkiyi, onların medyada yer almayan acıyla yoğrulmuş hikâyelerini sade bir üslupla aktarıyor okuyuculara. Filistin’in ardından gelen bu önemli yapıtıyla, savaşın korkunç yönlerini bir kez daha gözler önüne seriyor...

Cennet Gibi Şehir - Simin Danişver - Ağaç Yayınları
Cennet Gibi Şehir, Simin Danişver’in-kendi deyimiyle-içinde yaşayarak tecrübe ettiği karanlık ve boğucu bir devrin, çoğuyla bizzat görüşmüş olduğu insanlarının, gerçek yaşamlarından yola çıkarak yazdığı öykülerinden oluşmaktadır.

Yavuz'un Küpesi - Erhan Afyoncu - Yeditepe Yayınevi
Yavuz Sultan Selim denince aklımıza hep kulağı küpeli, palabıyıklı bir resim gelir. Yavuz'a ait olmayan ve daha sonraki bir dönemde yapılmış olan bu resim tarih ders kitaplarında kullanıldığı için herkes Yavuzu böyle tanır. Hatta kulağındaki küpenin sebebini üzerine de birçok hikâye uydurulmuştur. Türkmenler arasında küpe takmak eski bir gelenekti. Ayrıca bazı tarikatlarda da dervişler dünyadan ve dünyevi nesnelerden soyutlandıklarını göstermek için küpe takarlardı. Bu iki gelenek de Yavuz Sultan Selime değil Safevi Devletinin kurucusu Şah İsmaile uymaktadır. Nitekim Türk tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Şah İsmail, bazı minyatürlerde küpeli tasvir edilmiştir.

İktibaslar (Alıntılar) - Ahmet Coşkun - Ensar Neşriyat
Bazı yazılar vardır, günlük konuları işler. Bunların ömürleri bir gün, nihayet bir haftayı geçmez. Bazı yazılar da vardır geçmişe ve günümüze işaret etse de zamana ve mekâna bağlı olmadan her devrin meselelerine parmak basar, dolayısıyla tazeliğini ve geçer akçe oluşunu hiçbir sûretle kaybetmez. Böyle yazılar bir müddet devrini doldurmuş yazılar arasında bulunsa, kirli raflar arasında unutulup terk edilse bile, toz toprak içinde kalmış bir altın külçesi gibi meydana çıkarılınca hemen parıldar, değerini ve önemini ortaya koyar.

Nübüvvet Pınarından Kırk Hadis - Ahmet Lütfi Kazancı - Ensar Neşriyat
Yüzyıllarca önce yapılan ve bugün hâlâ ayakta duran binaların ekseriyeti umûmun menfaatine ait olanlardır. Şahsı için nihayet bir insanın rahatça oturabileceği bir ev yaptıranlar, İslâm cemaati için çok daha fazla harcamalarla sayıya hesaba gelmez, ölmez, unutulmaz eserler bırakmasını bilmişlerdir. Dün cami, medrese, han, hamam, kervansaray...

İslam Birliği ve Yavuz Sultan Selim - Mehmed Kırkıncı - Zafer Yayınları
İslam birliğini, hayatının gayesi yapan, bunun için azami gayret gösteren Sultan Selim'in hayatında, bugün için de ibret alınacak birçok derslerin olduğu kanaatindeyim. Geçmiş ne kadar mühimse, hâl ve gelecek de ondan daha ehemmiyetli, daha lüzumludur. Günümüzdeki insanlar ile istikbalde gelecek olanlara söylenecek söz ve gösterilecek istikamet, geçmiş tarih sahifelerinde ve hazinelerinde saklıdır. O gün ile günümüzün şartları büyük ölçüde değişmiş olsa bile, dert yine aynı derttir; belki tedavi için farklı reçetelere ihtiyaç vardır. Bu bakımdan, yaşanan elim hadiselerin yeni çözüm ve tedavi çarelerine başvurulurken, maziden alacağımız nice ibretli derslerin olduğu muhakkaktır...

Erkek Aklının Tutulması - Hacer Aydın - Paradoks Yayınları
Kadınlar doğaları gereği çocuksu, uçarı ve dar görüşlü varlıklar mı? Düşünemeyen, sadece duygularıyla ve içgüdüleriyle hareket eden, erkeğine/kocasına/sevgilisine ölünceye kadar bağımlı bir tür köle mi?

Kur'an Mucizeleri - M. Sinan Adalı - Uğurböceği Yayınları
Kur’an’ın, bizlere gönderilmesinin 1400. yılı olması nedeniyle, 2010 yılı KUR’AN YILI ilan edildi. Biz de sizleri, bu büyük yıl dönümünde, Kur’an ayetleri ışığında olağanüstü bir kâinat yolculuğuna çıkarmayı istedik!

İnsan, Kainat Ve Ötesi - Bekir Topaloğlu - Ensar Neşriyat
Şüphe yok ki yıldızların hareketiyle kalbin gizli hareketlerini idare eden aynı kanundur. Bu kanunun bir ucu sonsuz kâinata, öbür ucu insanın kalbine dayanır. Yaratılışı açısından yalnız yaşayamayan insan bu büyük âlemde bütünün bir parçasıdır. Pozitif bilim açısından insan ve kâinat üzerine bazı düşünceleri içeren bu eserin, bu konuda düşünmek isteyenlere yardımcı olacağını umuyoruz.

Peygamberimizin Öğrettiği Dualar Ve Zikirler - Ahmet Lütfi Kazancı - Ensar Neşriyat
Her insan, kendi ihtiyacını daha. iyi bilir. Hangi konularda dua etmesi lazımsa onu ister, duaların mutlaka Arapça olmasıda gerekmez. Allah Teâlâ insanların gönüllerindekini, daha gönüllerine gelmeden bilir. Bu sebeple dili dönmeyenlerin, duaları rahatça telâffuz edemeyenlerin, namaz haricinde yapacakları duaları diledikleri dilden yapmaları pek tabiidir.

Türk Mafyası - Kolektif - Profil Yayıncılık
Türkiye 1960’larda ayak seslerini duyduğu mafyayı özellikle 1990’lı yıllarda daha ciddi biçimde hissetti. Mafya ihalelere girdi, devlet dairelerinde cirit attı, arsa spekülasyonları yaptı. Hatta bakanlar ve başbakanlarla ekonomik ve sosyal gündemi belirledi. 2000 yılından sonra AB sürecinde yapılan bazı reformlarla mafyanın gücü kırılsa da hala etkin olduğu söylenebilir.

Bir Vaizenin Günlüğü - Fatma Bayram - Kaknüs Yayınları
Tam yirmi beş yıldır başta İstanbul'da olmak üzere Türkiye'de ve dünyanın başlıca metropollerindeki evlerde, camilerde, kültür merkezlerinde İslam dinini daha iyi öğrenebilmek için toplanan hanımlara dinlerini anlatan bir vaize. Dinimizi asıl kaynaklarından doğru bir yöntemle anlama, toplumsal ilişkiler ve sorumluluklar, günlük hayatın sorunları gibi son derece önemli ve bir o kadar da hassas konularda dakikalar boyunca konuşan, soruları ve sorunları dinleyip cevaplandıran bir vaize. Yeni nesillerin yetişmesinde en büyük rolü oynayan kadınlarımızın, din konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunan bir meslek erbabı. Aynı zamanda bir anne, bir eş, kız evlat, kız kardeş…

Halide Edib - İpek Çalışlar - Everest Yayınları
İşgale karşı isyanın hatibi... 1915 Ermeni tehcirinde sesini yükseltmiş; idam cezasına yüz yıl önce karşı durmuş birkaç aykırı isimden biri... Mahatma Gandhi'nin, Bertrand Russell'ın ve Yahya Kemal'in yakın dostu... Ali Ayet ile Hasan Zeki'nin annesi... Yüzlerce makalenin, onlarca kitabın yazarı...

Dante Ve İslam - Miguel Asin Palacios - Okuyan Us Yayınları
“Dante’nin yazdıklarında keşfetmiş olduğumuz, İslami kültüre yakınlık ifade eden sayısız belirti, Dante’nin zihninin İslami modellerin etkisine kapalı olmadığını, aksine onları özümsemeye yatkın olduğunu kanıtlamaktadır… modelle kopya arasındaki benzerliğe işaret eden olguları, modelin kopyadan önce var olduğunu ve ikisi arasında bir iletişimin varlığını kanıtladığımıza göre, taklidin gerçekten vuku bulduğu yönündeki tezimize ciddi bir itiraz yöneltilemez… Bundan böyle, İslami literatürün, Dante’nin şiirinin görkemli müjdecileri arasında hak ettiği onurlu yeri yadsımak da mümkün değildir.”

Konstantinopolis'in Düşüşü Osmanlıların Bizans'ı Fethi - David Nicolle, John Haldon, Stephan Turnbull - Kitap Yayınevi
Dört ay süren kuşatma, karada, denizde ve ?surları havaya uçurmak veya bunu engellemek için karşılıklı olarak lağım (tünel) kazan askerler nedeniyle? yer altında şiddetli çatışmalara sahne oldu. Osmanlı ordusu tarihin gördüğü en güçlü toplarla kent surlarını günlerce dövdü. Hatta Bizans tarihçisi Kritovulos’a göre bu kuşatma savaşında uzun menzilli yeni bir havan topu tasarlamanın onuru da II. Mehmed’e ait oldu.

Eğlenceli Zeka Soruları - Ayşe Devrim Kuralay - Çilek Yayınları
Sevgili çocuklar, "Eğlenceli Zeka Soruları" ile zekanızn farkına varıp potansiyelinizin sınırlarını zorlayabilirsiniz. Bu yüzden bu kitaptaki soruları cevaplarken öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor. Önerimiz, soruların cevaplarını bulamadıysanız bir sonraki soruya geçmeniz ve daha sonra geri dönmenizdir. Çünkü her soru eğlenceli ve farklı bir özelliği ölçmeye yönelik hazırlanmıştır.

Türkiye Sürgünleri - Hulki Cevizoğlu - İnkılap Kitabevi
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!” “Ceviz Kabuğu”’ndan canlı yayın…

Amerika'nın " Terörizme Karşı Savaşı " - Michel Chossudovsky - İmge Kitabevi
Kanadalı Profesör Chossudovsky, küresel saldırıya karşı akıl almaz bir savaş veriyor. Geniş bilimsel birikimi ve tükenmeyen enerjisiyle, evrensel boyutlu tarihi bir davaya değişik yollarla da katkı sağlıyor. Chossudovsky’nin bu çalışmalarını bütünleyen, her biri sabırlı bir çabanın ürünü olan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran kitaplarından en sonuncusunu ülkemiz okurlarına sunmakla, onlara ilgi duyacakları yararlı bir hizmette bulunduğumuza inanıyoruz.

Yokyer - Neil Gaiman - İthaki Yayınları
Genç ve iyi kalpli Richard Mayhew'un sıradan hayatı, bir kaldırımda karşısına çıkan yaralı genç kızın hayatını kurtarmasıyla sonsuza dek değişir. Bu iyilik Richard'ı var olduğunu hayal bile etmediği bir dünyayla şehrin altındaki terk edilmiş Metro istasyonları ve kanalizasyonlarda gelişmiş karanlık bir yaşamla- tanıştırır. O artık, yarıklardan düşen insanların yaşadığı Aşağıtaraf'ın bir parçasıdır...

Sınavlar İçin Hızlı Okuma - Öznur Karaeloğlu - Çilek Yayınları
Sınavlarda bilgi ile birlikte sınav süresini doğru değerlendirmek de çok önemlidir. Bilgi sahibi olduğunuz halde sınavlarınızı zamanında yetiştiremediğiniz için hak ettiğiniz puanı ya da notu alamıyor,cevaplarınızı kontrol etmeye zaman bulamıyorsanız; kitaptaki uygulamalar ile bu sorunu çözeceksiniz.

Sıra Dışı Adamlar : Dünyada İz Bırakan - Faruk Öndağ - Popüler Kitaplar
Eğitim danışmanlığı yapan Dr. Faruk Öndağ, günümüz gençlerinin beklentilerini arttırılmaları bunun için de onlara örnek modeller gösterilmesi gerektiğine inanıyor. Dünyaya İz Bırakan Sıradışı Adamlar kitabında gençlere örnek olacak tarihe iz bırakmış, tüm insanlığa örnek olabilecek tarihi karakterlerin hikayelerini derlemiş. Kitap Antik Çağ, Orta Çağ ve Yakın Çağ olmak üzere kronolojik olarak hazırlanmış.

Kalb İbresi - Fethullah Gülen - Nil Yayınları
İnsan hayatının her alanını kuşatan tüm vicdani sorgulamalar ve cevapları. Yeni dünya Müslümanlarının cevaplarını bulabilecekleri soruları.

Açık Medeniyet - Recep Şentürk - Timaş Yayınları
Bu kitap, bir yandan çok ciddi yapısal değişimlere uğrayan günümüz dünyasına dair bir takım önemli tespit ve tahliller sunarken, diğer yandan geleceğe dönük çok-medeniyetli bir toplum ve dünya düzeni projesinin kültürel temelini oluşturacak yeni bir düşünce tarzı önermektedir.

İslam Sosyalizmi - Mustafa Sibai - Yeni Boyut Yayınevi
Sosyalizmi, bütün peygamberlerin ortak mesajlarından biri ve 'İslam akidesinin bir parçası' olarak gören Sibaî, fikir ve siyaset mücadelesinin merkezine bu fikri koymuştur. Sibaîye göre, Hz. Muhammed'in sünneti tarihin ilk ve en muhteşem sosyalizm denemesidir.


Felsefeye Giriş - Ali Osman Gündoğan - Dem Yayınları
Farklı fikirler, inançlar, dünya görüşleri bütün bir tarihin olduğu gibi günümüz insanlık medeniyetinin de zenginliğinin bir göstergesidir. İnsanlığın ürettiği zenginliğin tanınması ve farklı olan ile karşılaşma, üretilen fikirleri, ürünleri, dünya görüşlerini tanıtan eserler ile karşılaşmaktan geçer. Bu eserlerin başında da felsefe çalışmaları gelir. Çünkü bütün bir varlık hakkında toplu, rasyonel, eleştirel bir görüş elde etmek isteyen filozof, düşüncesini bütün bir varlık alanına yaymak suretiyle evrensel olan hakkında bilgi edinmek isteyen bir hakikat sevdalısıdır.

Canım Peygamberim - Yavuz Bahadıroğlu - Nesil Yayınları
Nesil Çocuk Yayınlarından çıkan eser, usta yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun kaleminden yayınlandı. İftihar vesilesi Peygamber Efendimizi (a.s.m.) anlatan bu kitap, aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı’nca okullara tavsiye ediliyor.

Çocukları Çok Seven Peygamberim - Hilal Kara - Nesil Yayınları
Sevgili Peygamberimiz (a.s.m.) çocukları çok sever, onlarla yakından ilgilenirdi. Çocuklara sevgi ve hoşgörüyle yaklaşır, gülümseyerek karşılık verirdi. Çocuklarla oyunlar oynar, onlarla çocukça konuşurdu. Çocukları okumaya, araştırmaya teşvik ederdi. Onlara özel görevler verir ve ödüllendirirdi. Özellikle yetimlere özel ilgi gösterirdi.

Üçü Bir Arada / Reklamcılığa Giriş - Medya Planlama – Kreatif Düşünce - Mehmet Özkundakçı - Hayat Yayıncılık
Özkundakçı, bu kitapla üniversitelerde okuyan öğrencileri reklam pazarı hakkında bilgilendirmeyi amaçlamış. İyi bir reklamcının kitaplardan değil, bol bol reklam seyrederek ve fikir yürüterek ortaya çıkacağına inanan yazar kendilerine verilen imkânları değerlendirebilen kişilerin başarılı olacağını düşünüyor. Kitapta reklamcılık ile ilgili akla gelen birçok sorunun cevabı bulunuyor. Örneğin, “Aganigi naganigi gibi anlamsız bir kelimeye fındık dedirten ne idi?”

Tıpkı Nasrettin Hoca Gibi - Nuran Turan - Erdem Yayınları
Kaya ve Sinan kardeşler, yaşadıkları olayları Nasrettin Hoca fıkralarıyla ilişkilendiriyor ve unutulmaz fıkraları farklı bir üslupla yeniden anlatıyorlar. Çizgi roman tekniği kullanılan ve usta yazar Nuran Turan'ın kaleminden çıkan bu kitapla Hoca'nın fıkralarının yaşantınıza yakınlığını keşfedeceksiniz.

Ailede Sorumluluk Eğitimi - Rukiye Karaköse - Timaş Yayınları
Hayata dair temel becerilerin, dengeli, tutarlı ve istikrarlı davranış kalıplarının olumlu bir şekilde sergilenebilmesi ancak sağlıklı sorumluluk bilincine sahip olmakla gerçekleşebilir. Hayata sorumluluklar penceresinden bakarak başarıyı, huzuru ve mutluluğu yakalamak için gerekli olan sorumluluk bilincinin en önemli özelliği ise öğrenilebilir olmasıdır.

Macar - Tefrika-i Müteferrika - Solmaz Kamuran -İnkılap Kitabevi
“Bana artık çok gerilerdeymiş gibi gelen çömezlik dönemimizin zorlu anlarında Rahip Istvan, ‘Kader gemisinin rotasını tam olarak kendiniz belirleyemeseniz de en azından hayat denizinin dalgaları arasında savrulurken sarılacağınız bir dümen vardır,’ derdi. Zamanında, dara düşmüş yüreğimizin cesaret ocağını alevlendiren bu cümleyle şimdilerde avunmam mümkün değil.

Dar Gelen Gömlek: Başkanlık Sistemi - Faruk Örgün - Bilge Yayıncılık
Ülkemizde siyasal istikrarsızlık bir türlü bitmek bilmiyor. Gerginlik, kaos, bunalım ve kriz hep siyasal gündemde. Peki ama, bundan kurtulmanın yolu yok mu? Türkiye'yi umut dolu geleceğe taşıyacak projelerden bahsedilemez mi?

Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz - Sema Maraşlı - Popüler Kitaplar

Bugün “Eşinizi ne kadar tanıyorsunuz?” diye bir televizyon programına davetlisiniz. Sizi dürüstlük koltuğuna oturtacaklar. Tereddüt etmeden katılabilir misiniz? Aynı evi ve aynı yatağı paylaştığımız kişiyi ne kadar tanıyorsunuz? Sizinle yaşamak, onun damağında nasıl bir tat bırakıyor? Tatlı, tuzlu, acı, ekşi, kekremsi… Hangisi, biliyor musunuz? Kadınlar ve erkekler birbirlerinden çok farklıdırlar. Bu farklılıkların keyfini mi çıkarıyorsunuz? Yoksa eşinizin canını mı çıkarıyorsunuz? Farklılıkların keyfini çıkarmak isteyenler için.

Her Şey Hakında Bir Öykü - Kamil Yıldız - Okur Kitaplığı
Dün sabah evinin balkonundan kendini atarak
intihar eden ünlü yazar ... öldü.
Eserleri ve evi derhal incelemeye alındı.
Kuşkusuz öldü.
Yüksekten korktuğu söylenen yazarınsa yedinci
katta oturması şaşırtıcı bulundu.

İstanbul Hikayeleri - Metin Önal Mengüşoğlu - Okur Kitaplığı
Vücudumuzda ruhumuzun pencereleri sıfatıyla ve naif dokunuşlarla açılan gözlerimizin önünden İstanbul Boğazı’nın mâi suları misali akıp giden, yahut rüzgarla, gelip geçen gemilerle oynasan bir anaç martı gibi göğe yükselip alçalan yatay ve dikey bütün istikametlerdeki mekanları boş bırakmayan, zamanı her saniyesiyle kapatan su hayat, hayatımız, ne ak kağıtlar üzerine döktürülmüş mısralarla kıstırılarak tüketilebiliyor, ne de kat kat tutkallarla ince tahtalara dönüştürülmüş tuvaller üzerindeki resimlerle cinayete kurban edilebilir bir mahiyet taşıyor.

Kadim Kapı - Orhan Tepebaş - Okur Kitaplığı
Her gün biraz daha
Şarkı söylenmeyen sabahlara benziyor
Serin gömlekler giymenin onaramadığı günlere
Herkes uykudayken
Hastalıklı bir uykudan uyanıp
Bozulan bir yemini hatırlamak
Gibi yaşamak

Edebiyat Hayat Memat - Cevat Akkanat - Okur Kitaplığı
Niçin topladım bütün bunları? Plastik sandıklar, karton koliler, klasörler, telli dosyalar, yıpranmış poşetler… Yılların birikimi. Yıllar geçtikçe artan büyük bir yığınak. Şehirden şehire benimle dolaşan, gittiğim ve bir süre yasadığım memleketlerde beni yalnız bırakmayan, yalnız bırakmak ne demek, gelişip zenginleşerek yüküme yük, gücüme güç (!) katan kağıttan incik boncuklar… Gazetelerden kesilmiş, dergilerden ve kitaplardan fotokopi edilmiş boy boy, deste deste matbuat yığını… Özel günlere, önemli olaylara, büyük şair, yazar ve filozoflara, sanat ve edebiyatın hemen her türüne ait seçilmiş metinler…

Sıra Dışı Adamlar : Dünyada İz Bırakan - Faruk Öndağ - Popüler Kitaplar
Eğitim danışmanlığı yapan Dr. Faruk Öndağ, günümüz gençlerinin beklentilerini arttırılmaları bunun için de onlara örnek modeller gösterilmesi gerektiğine inanıyor. Dünyaya İz Bırakan Sıradışı Adamlar kitabında gençlere örnek olacak tarihe iz bırakmış, tüm insanlığa örnek olabilecek tarihi karakterlerin hikayelerini derlemiş. Kitap Antik Çağ, Orta Çağ ve Yakın Çağ olmak üzere kronolojik olarak hazırlanmış.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • harun zoroğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    hepsi de palavra.... yaz rüyalarını bastır..gelsin paralar..satıldı diye okunduğu ne malum...birilerinin cebi doluyor..bilinen şeyleri yaz uydur al sana kitap sakın korsan almayın ki adamlar zengin olsun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan