Kebir boy Kuran görenleri şaşırttı

Bu yıl Sultanahmet'ten Beyazıt'a alınan Kitap Fuarını gezenler, reyonların birinde yarım metre boyundaki Kur’ân-ı Kerîm biraz şaşkınlık, biraz hayranlıkla inceliyorlar..

Kebir boy Kuran görenleri şaşırttı
Kebir boy Kuran görenleri şaşırttı
GİRİŞ 25.08.2010 15:53 GÜNCELLEME 25.08.2010 15:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ramazan ayında kitapseverlerin dört gözle bekledikleri önemli etkinlikler arasında yer alan kitap fuarlarında Kur’ân’la ilgili yayınların çeşitlendiği ve yeni Kur’ân nüshalarının boy gösterdiği dikkat çekiyor. Stantları gezenleri en çok şaşırtan ise yarım metre ebadında yayınlanmış dev Kuran'ı Kerimler.

Çeyrek asırdır sadece Kur’ân-ı Kerîm ve Kur’ân-ı Kerîm’le ilgili yayınları piyasaya çıkartan Hayrât Neşriyat, çocuklar için hazırlanan, özel baskılı “Benim Kur’ânım”dan sonra bu defa da “Kebir Boy” veya “Teheccüd Boy” diye isimlendirilen 35*50 ebadındaki Mushaflıyla dikkatleri üzerine çekti.

Yarım metre boyundaki Kur’ân nüshasının hem görme zorluğu çekenler için hem de teheccüd namazlarında uzaktan okumak isteyenler için üretildiği belirtildi.

KUR’ÂN BAYRAMI

Bu seneyi ayrıcalıklı kılan bir diğer özellik de bu yılki Kadir Gecesi’nin, miladi tarihe göre, Kur’ân’ın nazil oluşunun 1400. Yıldönümü olması. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Kur’ân 1400 (Kur’ân Yılı) etkinlikleri kapsamında pek çok etkinliğin de düzenleneceğini ifade eden Hayrât Neşriyat yetkilileri “Bu sene Kur’ân-ı Kerîm’le bağlarımızı kuvvetli hale getirmek için bir fırsat. Yayın evi olarak bizler de her boy ve herkese hitap eden baskılarla Kur’ân bayramına katılıyoruz” diyorlar.

kullanGÖRENLER HAYRET EDİYOR

Yayınevinin Kebir (Teheccüt) Boy diye isimlendirdiği bu en büyük boy Kur’ân nüshası sadece büyüklüğü ile değil, birinci sınıf cildi ve Tevafuklu baskısı ile de görenleri hayrete düşürüyor. Altı renk baskısı ve özel cildi ile Kur’ân’a layık bir güzellikte hazırlanan bu Kur’ân nüshası yaşlılar ve uzaktan Kur’ân okuyarak teheccüt namazı kılmak isteyen Kur’ân âşıklarını kendine cezb ediyor.

ÖMRÜ KUR’ÂN’A HİZMETLE GEÇTİ

Kebir (Teheccüt) Boy Kur’ân-ı Kerîm, Tevafuklu Kur’ân-ı Kerîm’in hattatı Husrev Efendi hattıyla piyasaya çıktı. Husrev Efendi, 1899’da doğmuş, teğmen rütbesiyle İstiklal Harbi’ne katılmış, bir buçuk sene esaret hayatı yaşamış ve 1931’de Bediüzzaman hazretleri ile tanıştıktan sonra, 1977 Ramazanında ahirete irtihaline kadar bütün ömrünü Kur’ân yazmaya ve Kur’ân’a hizmete adamış bir “vakıf insan”. Anne tarafı Hafız-ı Kurralar, baba tarafı Yeşil Sarıklılar diye bilinen Husrev Efendi, son asırda Kur’ân’a hizmet için hayatını ve servetini feda eden mümtaz şahsiyetlerden birisi. Hayrât Neşriyat yetkilileri Husrev Efendi hattının halkımızın teveccühüne mazhar olmasını, bu mümtaz Kur’ân hizmetkârının ihlâs ve maneviyatına bağlıyorlar. Çok zor şartlarda ve yarım asırlık bir çalışmanın mahsulü olarak hazırlanan Tevafuklu Kur’ân-ı Kerîm’in en büyük boyu olan Kebir (Teheccüt) nüshasının da aynı alakayı göreceğini ifade ediyorlar.

HEM HATASIZ BELGELİ HEM DE ÇİFT MÜHÜRLÜ

Ahmed Husrev hattı Kur’ân-ı Kerîm, otoritelerce hatasızlığı tescilli ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mısır Ezher Üniversitesi tarafından mühürlü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Aliihsan Aycan 11 yıl önce Şikayet Et
    yazanlardan allah razi olsun . arkadaşlar ben bu ve bunun gibi mushaf hediye edinmek istiyorum yani kebir boy birkaç çeşit seçeneği lazım nereden bulabilirim
    Cevapla
  • KEMAL ARSLANOĞLU 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah (c.c) Razı Olsun. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun...
    Cevapla
  • Hakan 13 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş. Allah razı olsun, Kurana ve bu mübarek zatlara layık talebe eylesin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor