Turhan Tan'ın Hürrem Sultan'ı yeniden basıldı

Yaklaşık 50 yıldır tozlu raflarda unutulan, ama unutulmaması gereken bir yazar olan Turhan Tan’ın Hürrem Sultanı Çağrı Yayıncılık tarafından gün yüzüne çıkarıldı.

Turhan Tan'ın Hürrem Sultan'ı yeniden basıldı
Turhan Tan'ın Hürrem Sultan'ı yeniden basıldı
GİRİŞ 06.11.2010 10:50 GÜNCELLEME 06.11.2010 10:50

1885 yılında Diyarbakır’da doğan Tan’ın edebiyata olan hizmetlerini unutmayan Çağrı Yayıncılık kitabın orjinaline sadık kalarak Hürrem Sultan’ı yeniden bastı. Daha önce kitap farklı bir yayınevinden basılmıştı.

Daha önce eserleri Yunanca, Fransızca ve İngilizce’ye çevrilen eserlerin sahibi Turhan Tan’ın eserlerindeki naif anlatım göze hemen çarpıyor.

Güzelliği, zekası ve eğitimi bile padişahın ve sarayın dikkatini çeken Hürrem Sultan’ın romanı çıktığı günden beri oldukça ses getirdi. Orijinal bir eser olan Hürrem Sultan’ın dili hemen göze çarpıyor.

420 sayfalık romanda saray ve çevresi Hürrem Sultan göz önüne alınarak anlatılıyor. Tarihe ışıklık eden romanda Hürrem Sultan’ın Kanuni Sultan Süleyman ile evliliği de uzun uzadıya anlatılıyor.

 Yalın bir dil kullanılan romanda dünyanın en büyük aşklarından biri olarak kabul edilen Hürrem Sultan ve Kanuni aşkının içinde buluyorsunuz kendinizi.

Peki kimdir Hürrem Sultan?

Hürrem Sultan, 1506 yılında doğdu. Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi ve Osmanlı tarihinde önemli roller oynamış bir haseki sultandır. Aslen Rus olan Hürrem Sultan'ın asıl adı Roxelanne'dır.

Güzelliği nedeniyle küçük yaşta Kırım hanı tarafından Osmanlı sarayına sunulan Hürrem Sultan, sarayda özel bir eğitim gördü. Dişiliği, zekası ve becerisi ile padişahın dikkatini çekmeyi bildi. Harem kadınları ve saray ileri gelenleri arasında kendine yer edindi.

Kanuni'nin aşırı güven ve sevgisini kazanarak onun nikahlı eşi olduktan sonra belli bir plan dahilinde çalıştı, el altından çeşitli entrikalar uygulayarak on altıncı yüzyıl Osmanlı tarihini olumsuz yönde etkiledi. Kanuni'nin, Gülbahar Hatun'dan olan veliahtı Sultan Mustafa'yı ortadan kaldırmak için çeşitli entrikalar ile önce Gülbahar Hatun'u, ardından kırk yaşındaki veliaht Mustafa'yı boğdurttu.

Devlet yönetimine de hakim olan Hürrem Sultan, İran savaşını destekledi. Ruslar ve Lehlerle barış içinde yaşanılmasını sağladı. Tüm bunlara rağmen, oğullarından birinin tahta çıkışını göremeden elli iki yaşındayken öldü.

KİTAP İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VE SİPARİŞ KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ!!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor