Ali Ünal'ın Kuran'ı Kerim meali Lehçe'de

Ali Ünal'ın ‘’Allah Kelamı Kur’an-ı Kerim ve açıklamalı Meali’’ adlı eseri İngliizce, Türkçe, İspanyolca ve Almanca'dan sonra Lehçe'ye de çevrildi.

Ali Ünal'ın Kuran'ı Kerim meali Lehçe'de
Ali Ünal'ın Kuran'ı Kerim meali Lehçe'de
GİRİŞ 14.02.2011 12:35 GÜNCELLEME 14.02.2011 12:35

Araştırmacı yazar Ali Ünal'ın önce İngilizce neşredilen ardından Türkçe, İspanyolca ve Almancası yayınlananan ’Allah Kelamı Kur’an-ı Kerim ve açıklamalı Meali’’ adlı eseri Lehçe'ye çevrildi.  Kaynak Kültür Yayın Grubu'nun kuruluşlarından Tughra Books logosuyla yayınlanan eser hakıknda yayınevi yetkileri, "Polonya halkı kaliteli bir mealden Kur’anı Kerim’i okuma imkânı bulabilecek. Baskısı Türkiye’de yapılan meal, yakın zamanda Polonya ‘da piyasaya arz edilecek" dediler.

Eseri yayımlayan , bir kuruluşudur. Yayınevinin Yabancı Yayınlar Yönetmeni Fikret Yaşar, meal çalışmaları ile ilgili şunları ifade etti: ‘’Özellikle batı dünyasında 11 Eylül sonrasında İslam’a olan ilgi arttı. Bu ilgiyi gidermede ilk başvurulan yöntem Kur’an meallerine müracaat etmek. Şu ana kadar batıda yayınlanmış Kur’an meallerinin birçoğunun ilginç bir yönü var, o da çoğunluğunun oryantalistler tarafından hazırlanmış olması. Bu da, sonuçta bilerek ya da bilmeyerek meallerde çok farklı eksikliklere, hatta kastedilen mananın tam tersi anlamlara rastlamamıza sebebiyet veriyor. Özellikle İslam’la müşerref olmuş mühtedilerin neredeyse % 25 nin sadece mealler vesilesiyle Müslümanlığı tanıdıkları göz önüne alınınca, okuyucunun önüne kaliteli meallerin arz edilmesi ayrı bir sorumluluk. Yayınevimiz önümüzdeki yıllarda farklı dillerde mealler neşretmek için çalışmalara devam ediyor. Halen, Kur’an-ı Kerim meali olmayan diller az değil maalesef. Bunları telafi etmek yıllar alacak tabii ki. Şu ana kadar yayınladığımız mealler dolayısı ile okuyuculardan oldukça olumlu mesajlar alıyoruz. En çok ‘’ meallerin dilinin çok anlaşılır olduğu ve günümüz meselelerine ışık tuttuğu yönünde geri dönüşümler geliyor‘’

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...