İkinci iddia: Atatürk'ün bir oğlu daha vardı!

Abdürrahim Tuncak'ın Ata'nın öz oğlu olduğunu öne süren Öke "Atatürk'ün bir oğlu daha vardı. Gerçeği bilirdi ama hiç dile getirmedi. Bu sırrını mezara götürdü" dedi

İkinci iddia: Atatürk'ün bir oğlu daha vardı!
İkinci iddia: Atatürk'ün bir oğlu daha vardı!
GİRİŞ 17.04.2011 12:37 GÜNCELLEME 17.04.2011 12:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın kız kardeşi Vecihe İlmen'in torunu Mehmet Sadık Öke'nin "Teyzem Latife" isimli kitabında Atatürk'ün manevi oğlu Abdürrahim Tuncak'ın Fikriye Hanım ve Atatürk'ün öz oğlu olduğu iddiasına yer vermesi, eski bir tartışmayı yeniden alevlendirdi. Öke kitabında yer vermediği bir iddiayı ise SABAH'a açıkladı: "Atatürk'ün bir oğlu daha vardı ama çocuk, bir asker arkadaşının çocuğuymuş gibi nüfusa geçirildiği ve hiç anılmadığı için kitabımda yazmadım, ismini de asla söylemem." Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan "Teyzem Latife" isimli kitap Atatürk'ün özel hayatıyla ilgili bilinmeyen pek çok iddiayı bir kez daha gündeme getirdi. "86 yıl sonra konuşmak, aile büyüklerini ikna etmek zordu" diyen kitabın yazarı Öke, "İlk ağızdan ailemden duyduğum gerçekleri yazdım. Teyzemin Atatürk'e verdiği konuşmama sözünü, ailesi olarak biz de tuttuk. Ancak artık bazı yanlışların düzeltilmesi gerek" ifadesini kullandı.

DİKKAT ÇEKİCİ BENZERLİK
Kitaba koymaktan vazgeçtiği pek çok anı olduğunu anlatan Öke, bunlardan birinin de Atatürk'ün diğer oğlu olduğunu söylüyor. "Çok düşündük ama başka birinin soyadını taşıdığı ve onun oğlu olarak bilindiği için ismini vermek bana düşmez, o ailenin tasarrufudur" diyen Öke, Atatürk'ün ikinci oğluyla ilgili şu bilgileri veriyor: "Bir başka hanım var, Atatürk'ün askeri İdadi'den bir arkadaşının ecnebi eşi. Kendisinin opera sanatçısı olduğunu biliyorum. Ancak Atatürk'ün subay arkadaşı evliliğinin 6'ncı ayında şehit olduktan sonra görüşmeleri kesilmemiş. Uzun zaman Atatürk ve bu hanım görüşüp yazışmışlar. O hanımdan Mustafa Kemal'in bir çocuğu oluyor. Mustafa Kemal'den daha uzun boylu, çok dikkat çekici benzerliği var ve Abdürrahim Bey'de de olduğu gibi hafif şehla. Kendisiyle oturduğu Tarabya'da görüşmüştüm. Kendisi ve etrafındaki herkes de bilirdi onun Paşa'nın çocuğu olduğunu ama ölünceye dek asla kabul etmedi. Bu sırrı Abdürrahim Bey gibi mezara götürdü."

MEKTUPLARDAKİ ŞİFRE...
"O mektuplarda Kemal Paşa'nın çocuğu hiç sormadığı söyleniyor ve kendi çocuğu olsa sorardı deniyor" diyen Öke "Mustafa Kemal, mektuplarda hanımın kız kardeşini sorar. İşte bu Atatürk ve o hanımın arasındaki şifre aslında. Kız kardeşini sorarak aslında oğlunu soruyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 6
  • Hasan BENNA 12 yıl önce Şikayet Et
    paşa. Atatürkü bize perde arkasından neden anlatırlar bilmem daha neleri cıkacak oysaki peygambere söz söylemek özgürlük atatürke ise suç böyle demokrasi demode olur herşey bilinmeli eğrisi doğrusu ile böle gitmez bu hikayeler zaten herşey ortadada zorla sevdiriyorlar nereye kadar bilmem böyle gider.
    Cevapla
  • WiTaMiN 12 yıl önce Şikayet Et
    :D. EzberBozan. Türkiye kuranın rehberliğindemi yönetiliyor, Hangi modern türkiyeden bahsediyorsun, Yıllarca savaşmış cephelerde güzide çocuklarını yitirmiş insanlara kanun zoru ile şapka giydirmekmi modernlik , Şuanda şapka kanunu var anayasada.uyguluyan bi tane adam göster bana. sen şapka giyiyormusun ? Devlet benim ne giyeceğime kanun zoru ile karışabilirmi,Adamlar inklaplar uğruna islamın baltalanmadık yerini bırakmamış sen vahabi kafalı arap yöneticilerden kuranın özünden bahsediyorsun,Yakın tarih çok sancılı. kurcaladıkçada saçmalıklar çıkıyo senin bişeyden haberin yok
    Cevapla
  • Ahmet AYDIN 12 yıl önce Şikayet Et
    bu yalan tarihe nasıl inanalım; (2). LİDERLERDE,insan olduğuna göre,insani dürtüler,yaratılışının gereği,ilahi kararların tecellisi için o duygularla hareket edebilir.BU TAMAMİYLE NORMALDIR.Eğer biz bu insanları insanüstü yetenek,yada,ilahi bir görevli gibi gösterirsek,yapacağı bütün insancıl hareketlerini saklamak zorunda kalırız.İşte biz atatürkçüyüz diye PARSA toplamaya çalışanlar,atatürkü adeta tayin edilmiş ilahi bir kişilik olarak,abartılı bir yere oturtmaya çalışıyorlar.Biz İNSAN ATATÜRKÜ seviyoruz,günahıyla sevabıyla ama onu asla bir,haşa peygamber olarak görmüyoruz..(devamedecek)
    Cevapla
  • Ahmet AYDIN 12 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ,BİZE DAYATILAN BU YALAN TARİHE NASIL ,İNANALIM?(1). ELİN OĞLU,yüzlerce yıllık tarihlerini bütün gerçekleri yazarak halkını bilinçama,lendiriyor.Halk da kendi tarihindeki yanlışları bilerek birdaha o duruma düşürmeyecek yöneticilerini seçiyor. birde bizi yakın tarihimize bakın,daha canlı şahitleri yaşarken onları bir kenara itip genç nesile ÇAKMA tarih ezberletiyorlar.Atatürk de bir insan.ne melek,nede şeytan,o bir insan.üstün yönetim ve devrim yapma yeteneğiyle yıkılan bir imparatorluktan bir devlet yarattı.ama!
    Cevapla
  • ferdi 12 yıl önce Şikayet Et
    gerçek tarih. gerçek tarih günyüzüne çıkmış olsa daha kimbilir neler çıkacak ama çoğunu saklıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!