24 bin kişi aynı anda Sefilleri okudu

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile Malatya İnönü Stadı’nda 24 bin kişinin katılımı ile yapılan kitap okuma denemesinde dünya rekoru kırıldı.

24 bin kişi aynı anda Sefilleri okudu
24 bin kişi aynı anda Sefilleri okudu
GİRİŞ 12.05.2011 17:45 GÜNCELLEME 12.05.2011 17:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile Malatya İnönü Stadı’nda yapılan denemede, aynı anda aynı yerde aynı kitabı okuyan en kalabalık topluluk dünya rekoru 23 bin 822 kitapseverin katılımıyla Victor Hugo’nun ünlü Sefiller Romanı okunarak kırıldı.

Malatya rekor kırdı

İlki geçen yıl 15 bin 440 kişiyle Mersin’de gerçekleştirilen ’Aynı yerde ve aynı anda Dünya Kitap Okuma Rekoru’ etkinliği bu yıl Guines Rekorlar Kitabı yetkililerinden gelen istek doğrultusunda Malatya’da ’Aynı yerde aynı anda ve aynı kitabı okuma’ rekoru olarak Guinnes Rekorları Kitabı’na girecek.

23 BİN 822 KİŞİYLE REKOR

Malatya'da okuma rekor denemesine 23 bin 822 kişinin katıldığı belirlendi. Malatya Okuyor Kampanyası Komitesi yetkilileri, stada girilirken her kişiye verilen biletin kutulara atılmasıyla ve bunların sayılmasıyla rakamın ortaya çıktığını vurguladılar.Okuma rekor denemesinin, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na alınıp alınmayacağının, gerekli incelemelerin yapılmasından sonra açıklanacağı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Abdullah Ozturk 12 yıl önce Şikayet Et
    bu sadece gosteris degil mi yani?. abd'de, avrupada, her gun ayni adan 240 bin insan kitap okuyor. hem de hic kimse organize etmeden, hadi sen de gel kalabalik gorunelim demeden. illa bir stamyumda olmak mi sart. bizimkisi zugurt tesellisi.
    Cevapla
  • Ali KANDEMİR 12 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Bir Etkinlik Oldu. Malatya Rekora Koşuyor etkinliğine katıldım ve açıkçası heyecan duydum. 20 bini aşkın insanın ellerinde kitapla alanda toplanması, aynı anda kitap okuması son derece güzel bir etkinlik.Kitap gündeme geldi, okuma gündeme geldi.Başarılı bir organizasyondu.Programa öncülük eden sayın valimiz Ulvi SARAN beyi, programın sponsorları NT Mağazaları ve Esenlik şirketini kutluyorum.Çoğunluğu öğrenci olan katılımcılar da seve seve programa katılmışlardı. İleri geri konuşanlar elbette olacaktır, onlara kulak asmayın.Hani, arı kovanlarında bal yapmaz erkek arılar vardır ya; iş yapmazlar, sadece tüketirler ve çok ses çıkarırlr. İşte aynen o arılar gibileri her toplumda olacaktır.Bu bal yapmaz arıların sayıları az, ömürleri kısadır; biline..
    Cevapla
  • CEMAL POLAT 12 yıl önce Şikayet Et
    URFA. 30 BİN KİŞİ İLE BU REKOR GEÇEN YIL ŞANLIURFA GAP ARENA Stadında KIRILDI.. yani dünya rekoru URFA'DA
    Cevapla
  • pretty 12 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan kültürlü toplum rekoru kırabilmek. saçma rekorlar bari okadar kişi toplanmış birde gaz çıkarsalardı ayrı bir rekor kırarlardı. tamamen reklam ve şov..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço