İsrail, TSK ve MİT'in içine sızmayı başardı

Prof. Dr. Laçiner, ‘Dışımızdaki PKK İçimizdeki İsrail’ isimli son kitabında Türkiye’nin en stratejik kurumları olan MİT ve TSK’ya sızma ve etkileme girişimlerini anlattı.

İsrail, TSK ve MİT'in içine sızmayı başardı
İsrail, TSK ve MİT'in içine sızmayı başardı
GİRİŞ 26.12.2011 07:00 GÜNCELLEME 26.12.2011 07:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü ve star yazarı Prof. Dr. Sedat Laçiner İsrail’in TSK ve MİT’e sızdığını iddia etti. Prof.  Laçiner yayınlanan son kitabı “Dışımızdaki PKK İçimizdeki İsrail” isimli kitapta en stratejik kurumlar olan TSK ve MİT’e girmeyi başarmış ayrıca PKK ile de ilişkisi olan İsrail’i anlatıyor.

Kitapta Türkiye’de uzun yıllardır çeşitli çevrelerde dile getirilen fakat çok sesli olarak söylenemeyen Türkiye’nin stratejik kurumlarındaki İsrail varlığı ve etkisini ele alıyor.

Türkiye’nin devleştiğini söyleyen Prof. Laçiner, “Tüm engellemelere rağmen Türk dış ve iç politikalarında devrim niteliğinde değişimler yaşanıyor. Bu değişimleri ‘Türkiye’nin ekseni kayıyor’ veya ‘Türkiye Batı’dan uzaklaşıyor’ gibi yüzeysel ve derinlikten yoksun cümlelerle açıklamak mümkün değil” dedi.

kullan
Dışımızdaki Pkk İçimizdeki İsrail
Sedat Laçiner
HayyKitap
Aralık 2011, 340 sayfa

GENERALLERİN İSRAİL GÖRÜŞÜ

Türklerin insanlığın vicdanı olduğunu söyleyen Laçiner, 21. yüzyılın Türk yüzyılı olacağına, hatta muhteşem yüzyıl olacağına dair kanaat taşıdığını belirtiyor. Laçiner, Türkiye’deki İsrail etkinliğine ilişkin ise şunları söylüyor: “TSK içeride istediği müttefikleri bulamayınca, dışarıda özel ilişkiler geliştirdi. İsrail de Türkiye içerisinde doğal müttefiki olarak generalleri gördü. Çünkü demokratik unsurlar İsrail’in işine yaramazdı. Görebildiğim kadarıyla TSK’nın üst yönetimi, hükümet ile İsrail arasındaki kapışmayı Türkiye ile İsrail arasındaki kapışmadan ziyade AK Parti ile İsrail arasında kapışma olarak gördü ve öyle kalmasını istedi. İsrail’i asıl endişelendiren nokta şu: Türkiye’de ordunun, istihbaratın, kısaca tüm stratejik kurumların ve medyanın İsrail’e, Erdoğan gibi bakmaya başlaması. Bu endişelerini açıkça söylediler.

DAVOS FLÖRTÜ AŞKA ÇEVİRDİ

İsrail-PKK flörtü Davos’tan hemen sonra bir aşk haline geldi ve işbirliği İsrail Kabinesi’nde tartışılacak kadar derinleşti. Düşünebiliyor musunuz, bir devletin bakanları kabine toplantısında bir terör örgütüne nasıl destek verebileceklerini tartışıyorlar.

İSRAİ'İN ILIMLI İSLAM BAKIŞI

İsrail’in bakışında Türkiye’nin İslam’dan uzaklaştırılması veya en azından İslami unsurların ‘zararsız’ hale getirilmesi önemli bir rol oynamıştır. Tohumların ıslah edilmesi, kısırlaştırılması gibi bir durumdur bu. Türkiye’nin de-islamizasyonu meselesi daha doğrusu ‘ehlileşmiş’, ‘ılımlı İslam’ projesi, sadece İsrail için değil Batı dünyası için de önemli bir projedir.”

Kitapla ilgili teknik bilgiler ve internet üzerinden sipariş şartlarını görmek için bu linki kullanabilirsiniz

Star

YORUMLAR 23
  • Cafer UÇA 12 yıl önce Şikayet Et
    GÜNAYDIN.... Üç senedir bu sütunlar da yazıyorum, Devletimizin hangi kurum ve kuruluşları nı kontrolleri altına aldıklarını. Kısacası: ABD Nato ya girmemizle birlikte siyasilerden habersizce, TSK içersin de CİA ya kurdurttuğu Özel Mukavemet Teşkilatı ile zaten sızmıştı. Zaman içersinde TSK komuta kademelerimiz başta olmak üzere Yüksek bürokrasimiz ve dolaylı yollardan bazı siyasi partilerimize sızmıştı. Kıbrıs çıkartmasında ABD nin sözüne dinlemediğimiz için Kocatepe gemimizi bile kendi uçaklarımıza vurdurdular. 12 Eylül sonrası ABD İncirlikten kaldırdığı çekiç güç helikopterleri ile pkk ye silah, mühimmat ve istihbarat desteği vererek güçlenmesini sağladı ve pkk terörü de kendi ile İsrailin kontrolüne geçti. Neden sesimizi çıkartmadık. 1990 sonrası İsrail ile kanka olan TSK komuta kademesi ve Yüksek bürokrasimiz, İsrail den ihalesiz alınan askeri malzemeler ve yapılan işbirliği sonucu sınırsız kapı açtı GÜVENLİK SİSTEMİMİZ İSRAİL e ENDEKSLENDİ NEDEN ve KİMLERİN SAYESİNDE.
    Cevapla
  • groningen 12 yıl önce Şikayet Et
    Meclisede sızmışlar. Meclisede sızmışlar ben 300 küsür tanesini biliyorum.
    Cevapla
  • Hiçkimse 12 yıl önce Şikayet Et
    Efenim?israil orduya mı sızmış? Yok yahu SIZMAK için önce bir karşıt görüş olma. lı o kurumda.Bizim anlı şanlı org.lar zaten AĞLAMA DUVARI nın abonesi değilmiydi?Bence tam tersine TSK ya türkler SIZMAYA BAŞLADI İNŞALLAH (tabiki RÜTBELİLER bazında konuşuyoruz)
    Cevapla
  • turgut acer 12 yıl önce Şikayet Et
    $ükürler olsun en nihayetinde Türkiyedeki Mossad'in farkina varilabilindi.. yalniz sadece mossad'a takilipda digerlerini unutup es gecmeyelim.
    Cevapla
  • z ziyaretci 12 yıl önce Şikayet Et
    himmmmmmmmm.................................... Nice Gencler öldü-Nicesi Yetim kaldi-Nice ocaklar söndü-TSK Komutasi Sana ne Diyeyim,ah TSK ahhh.!BECERiKSiZLER.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde