Risale Okumaları dizisinin son kitabı

Geleceğe Dönüş, Risale Okumaları dizisinin son kitabı olarak, ismini ve ana çerçevesini Bediüzzaman'ın Muhakemat'ının "Sekizinci Mukaddime"sinde dile getirilen bu temel yaklaşımdan alıyor.

Risale Okumaları dizisinin son kitabı
Risale Okumaları dizisinin son kitabı
GİRİŞ 14.12.2012 15:14 GÜNCELLEME 14.12.2012 16:24

Modernite, insanlığın geleceği son nokta değildir, 'tarihin sonu'nu Batı temsil ediyor değildir, dünyaya bundan sonra hep Batılı anlayış, düşünce ve değerlerin hükmetmesi diye bir alınyazısı sözkonusu değildir, İslâm dünde kalmış bir din değildir, Asr-ı Saadet 'düne ait' bir hatıra değildir. Bilakis Asr-ı Saadet, giderek uzaklaştığımız 'geçmişimiz' değil, örnek alınmak üzere önümüzde duran 'geleceğimiz'dir.

Gelecek, onu geçmişin dehlizlerine atarak kurulacak değildir. Aksine, yıllar ilerledikçe, Asr-ı Saadetle insanlığa miras bırakılan değerlere olan ihtiyaç daha bir görülür hale gelmektedir. O yüzden, yarına yolculuk, bir açıdan, 'geleceğe dönüş' niteliğindedir!

Geleceğe Dönüş, Risale Okumaları dizisinin son kitabı olarak, ismini ve ana çerçevesini Bediüzzaman'ın Muhakemat'ının "Sekizinci Mukaddime"sinde dile getirilen bu temel yaklaşımdan alıyor. Modernitenin de sonuna gelinen bir zamanda İslâm'ın insanlığa sunduğu cevaplara dikkat çekerken, yarının dünyasına bir Kur'ânî medeniyet ikram etmenin imkânlarını da gösteriyor."

"İtiraf edelim, her birimiz, dinin şu veya bu derece uzağında olanları, yaşamadığımız bir İslâm'a çağırıyoruz; ya­şadığımız hal ise, pek de davete değer bir nitelik ar­zet­mi­yor. Halbuki, yanmayı göze almayan bir milyar kibrit çöpü, yanmaya razı olan tek bir kibrit çöpünün ulaştığı fütuhata ulaşamaz. Yanmayan, yakamaz ve aydınlatamaz..."

Kitap hakkında teknik bilgi almak ve sipariş şartları için bu linki kullanabilirsiniz

KİTABIN KÜNYESİ

Kitabın adı: Geleceğe Dönüş

Yazarı: Metin Karabaşoğlu

Barkod : 9 786051 313382

Sayfa Sayısı : 264

Baskı : Kasım - 2012

Tür : Fikir

Yayınevi: Nesil Yayınları

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti