Kocaeli

Kocaeli'de sağlık çalışmaları

15:29 28 Ağustos 2015
Kocaeli'de sağlık çalışmaları

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit, Derince, Körfez ve Kandıra ilçelerine 4'ü uzman, 35'i pratisyen olmak üzere toplam 39 hekimin atamasının yapıldığını bildirdi.  

Katırcıoğulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son atamalarla Kocaeli genelindeki uzman hekim sayısının 720'ye, pratisyen hekim sayısının da 131'e yükseldiği bilgisini verdi.

Katırcıoğlu, eylül ayında yapılacak atamalarla birlikte kentteki uzman hekim ihtiyacının büyük ölçüde karşılanacağını kaydetti.

Katırcıoğlu, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri Türkiye'de her alanda devrimler yapıldığını ve bunların başında da sağlık alanında yapılan devrimin geldiğini vurgulayarak, bu dönemde sağlıkla ilgili sadece Kocaeli'de yaklaşık 550 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti. 

Türkiye'de 26 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanesinden biri olan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatının sürdüğünü anımsatan Katırcıoğlu, 180 yatak kapasiteli projenin tamamlanmasıyla sağlık alanında bölgesel gelişimin tamamlanacağını ve vatandaşa daha etkin sağlık hizmeti sunulacağını dile getirdi.

Katırcıoğlu, Kocaeli'de sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamanın yaşanmaması için gerekli çabayı gösterdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.