Kocaeli

Ağustos ayı enflasyon rakamları

16:30 03 Eylül 2015
Ağustos ayı enflasyon rakamları

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, üretici piyasasındaki fiyat artışlarının tüketici piyasalarına yansımaya devam ettiğini belirterek, enflasyondaki artışın gelecek ay da devam edebileceğini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Ağustos'ta Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,40, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin ise (Yİ-ÜFE) yüzde 0,98 arttığını, yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında yüzde 7,14, yurtiçi üretici fiyatlarında da yüzde 6,21 olduğunu anımsatan Zeytinoğlu, döviz kurunun üretici fiyatlarına yansımasının enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirdiğini kaydetti.

Zeytinoğlu, Yİ-ÜFE'de ana sanayi grupları sınıflamasına göre en yüksek aylık artışın yüzde 2,16 ile sermaye malı ve yüzde 1,76 ile ara mallarında gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Üretici piyasasındaki fiyat artışları, tüketici piyasalarına yansımaya devam ediyor. Enflasyondaki artış, gelecek ay da devam edebilir. Umarız, enflasyondaki iyileşme beklenenden daha erken olur ve üreticiye olumlu yansır" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.