Kocaeli

"Geleneksel Roman Sünnet Şenliği"

18:17 05 Eylül 2015
"Geleneksel Roman Sünnet Şenliği"

Şölende 210 çocuk, aileleri ile mehter takımı eşliğinde kentte yürüyüş gerçekleştirdi, lunaparkta eğlendi

Kocaeli'de düzenlenen "Geleneksel Roman Sünnet Şenliği" kapsamında 210 çocuk kentte, mehter takımı eşliğinde aileleri ile yürüyüş yaptı, lunaparka eğlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Roman Konfederasyonu iş birliği ile düzenlenen toplu sünnet şenliğinde, çocuklar ve aileleri, İzmit'te Merkez Bankasının önünden Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Roman Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Roman dernekleri başkanları ile çok sayıda Roman katıldı. Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan kortej, Kocaeli Fuarı'ndaki lunaparka kadar yürüdü.

Çocuklar daha sonra aileleri ile lunaparkta eğlendi. Daha sonra şenliğin yapılacağı Sekapark alanına geçen çocuklar, burada aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunmasıyla başlayan programda 5 bin kişiye yemek ikramı yapıldı. Program kapsamında İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu tarafından, Sekapark Uçurtma Tepesi alanında sohbet gerçekleştirilecek.

Çocukların sünneti pazartesi günü Kocaeli Seka Devlet Hastanesi, Cihan Hastanesi ve Kandıra Devlet Hastanesi'nde yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.