Kocaeli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

17:30 26 Eylül 2015
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "35 senelik terör fitnesi, bizim bin yıllık kardeşliğimize zarar veremez" dedi.

Yukarı Hereke Mahallesi'nde vatandaşlarla bayramlaşan Işık, burada yaptığı konuşmada, kaos içinde olan İslam dünyasının en fazla bu dönemde birliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Işık, Yukarı Hereke'de yaklaşık 45 yıldır birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşadıklarını ifade ederek, aynı kültürün insanları olduklarını kaydetti.

Sultan Alparslan'ın Malazgirt'e geldiği günden itibaren bu milletin kaderinin bir olduğunu dile getiren Işık, "Sevincimiz de kaderimiz de bir... Birlikte bu vatanı savunduk. Bu vatanda hiç kimsenin kimseye ayrımcılık yapmak hakkı yoktur. Çanakkale'de de Sarıkamış'ta da dedelerimiz beraber şehit oldu. Bizim kitabımızda ayrımcılık yazmaz. Biz bin yıldır aynı duyguları paylaşıyoruz, Allah'a şükürler olsun bin yıldır paylaştığımız bu duygular kıyamete kadar da devam edecek. 35 senelik terör fitnesi, bizim bin yıllık kardeşliğimize zarar veremez" diye konuştu.

- "Ayrımcılığın her türlüsüne karşı çıkıyoruz"

Ayrımcılık yapmak isteyenlere karşı daha fazla mücadele edeceklerini anlatan Işık, bir dönem insanların "Kürt'üm" diyemediğini bildirdi.

Işık, bunun AK Parti dönemine kadar devam ettiğini ifade ederek, kendilerinin ret, inkar ve asimilasyon politikalarını tamamen reddettiklerini söyledi.

Eşit vatandaşlık ve kardeşlik konularında önceliklerinin bulunduğunu dile getiren Işık, "HDP'nin bazı adamları 'biz kardeşlik tanımayız, eşit vatandaşlık...' Eşit vatandaşlık zaten bizim baştan beri ortaya koyduğumuz en temel politikamız ama eşit vatandaşlık kadar kardeşlik kavramı da önemlidir. Kardeşlik kavramı olmazsa birlikte yaşama duygularımız zayıflar. Bizi biz yapan değerlere sahip olmazsak o zaman birlikteliğimizi sürdürmekte de zorlanırız" ifadesini kullandı.

- "Silahla demokrasi bir arada olmaz"

Işık, bazılarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kürtlere kimliklerinin ve dillerinin tanınması dolayısıyla kızdığını belirterek, bazı özgürlükleri savunanların da Erdoğan'a düşmanlık beslediğini söyledi.

Bu ülkede ayrımcılığın her türlüsüne karşı çıktıklarını vurgulayan Işık, eşit vatandaşlar ve kardeşler olarak yaşamak istediklerini kaydetti.

"Çözüm Süreci, vatanın birliği sürecidir" diyen Işık, PKK'nın her türlü sabotajına rağmen süreci yürüttüklerine işaret etti.

Işık, terör ve problemlerin ortadan kalkmasını arzuladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin her bir karışında Türk'ün de Kürt'ün de ortak kanı vardır. Ekmek bölüşülür ama vatan bölüşülmez. Vatan birlikte güçtür. Her bir karışta her birimizin hakkı vardır. Var olan eksiklikler her geçen gün tamamlanacak. Birilerinin istismar etmesine itibar etmeyin. Doğu'da PKK'nın da oradaki halka baskı yapmasını şiddetle kınıyoruz. Eğer özgürlükten bahsediyorsak millete silah doğrultmayacaksın. Silahla demokrasi bir arada olmaz. Herkes için bir tek yol, demokrasi ve özgürlükler içinde yolumuza devam etmek. Kardeşliği, kaim olarak sonuna kadar sağlamak hepimizin görevi. Türkiye'yi aynı Suriye'ye ve Irak'a döndürmek isteyenlerin Türkiye'de kaşımaya çalıştıkları bu yaraları artık biz tamamen tedavi edip, kaşınacak yara bırakmayacağız." 

- "Kardeşliğin en güçlü olduğu siyasi parti AK Parti'dir"

Türkiye'nin 1 Kasım seçiminde, ya istikrar içinde yoluna devam edeceğini ya da belirsizliğin hakim olacağı bir döneme gireceğini belirten Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de Türk'üyle Kürt'üyle Lazı'yla Alevi'siyle Sünni'siyle Çerkezi'yle kardeşliğin en güçlü olduğu siyasi parti AK Parti'dir. Bir bakın sadece AK Parti'de bu kadar büyük bir kitleyi bulursunuz. HDP'ye bakın sadece etnik yapı olarak bir yapıya dayanmak ister. Çoğu da aşırı solcudur. MHP tam tersidir ama AK Parti, bütün Türkiye'nin renklerini, çiçeklerini içerisinde bulunduran tek harekettir. Birlikte rahmet vardır. 1 Kasım'da birlikteliğimizi ortaya koyacağız. 1 Kasım seçimleri, birlikte yaşama arzumuzun ve irademizin ortaya konacağı seçim olacak. Böyle bir dönemde AK Parti'ye vereceğiniz bir oy çok kıymetli. Ülkede birlik beraberlik içerisinde, eşit vatandaşlık esasına dayanan, kardeşçe yaşamanın son derece önemli bir iradesi olacak 1 Kasım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.