Kocaeli

Irak'ta alıkonulan işçilerin serbest bırakılması

12:53 30 Eylül 2015
Irak'ta alıkonulan işçilerin serbest bırakılması

Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçiden yaklaşık 15 gün önce serbest bırakılan Ercan Özpilavcı, diğer arkadaşlarının da bugün özgürlüğüne kavuşmasını sevinçle karşıladığını belirtti.

Kocaeli'in Derince ilçesinde ikamet eden Ercan Özpilavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin serbest bırakıldığı haberini televizyondan öğrendiğini söyledi.

Arkadaşlarının sağ salim bırakılacağına emin olduğunu, umutlarının boşa çıkmadığını belirten Özpilavcı, "Arkadaşlarımızın Kurban Bayramı'ndan önce bırakılacağını ümit ediyordum. Aileleriyle çifte bayram yaparlar diye düşünüyordum. Sevincimiz bugüne nasipmiş. İnşallah bugün yarın ailelerine kavuşacaklardır" diye konuştu.

Alıkonulan işçilerin hepsini tanıdığını, bir arada çalıştıklarını anlatan Özpilavcı, "Beni bıraktıklarında çok heyecanlıydım ama diğer arkadaşlarımı merak ettim. Konsolosluğa bırakıldığımda diğer arkadaşlarım için üzüldüm, 'peşimizden inşallah onlar da kurtulur' diye dua ettim. Bayram zehir oldu bize. 16 arkadaşım buraya gelene kadar ben bayram mı yaşadım, ne yaşadım belli değil. Kendimde değildim ancak bugün kendime gelebildim. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Serbest bırakılanlar arasında Kocaeli'den Tahsin Cömert ve Orçun Topaloğulları'nın da bulunduğunu belirten Özpilavcı, arkadaşlarının ailelerini sık sık arayıp teselli ettiğini aktardı.

Özpilavcı, "Benim ve arkadaşlarımın serbest bırakılmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluk yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.

Ercan Özpilavcı'nın eşi Birgül Özpilavcı ise bayramlarının şimdi başladığını, daha önce bayram yaşayamadıklarını söyledi. 

-"Kaç gündür bu haberi bekliyorduk"

Serbest bırakılan işçilerden Tahsin Cömert'in İzmit'teki eşi Nevin Cömert de haberi telefonda Orçun Topaloğulları'nın babasından aldığını ve çok mutlu olduğunu anlattı.

Daha sonra kendisini Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçilikten aradıklarını ifade eden Cömert, "Haberi alınca çok sevindik, mutlu olduk. Kaç gündür bu haberi bekliyorduk. Bayram kötü geçti. Memlekette kaldım. Bir oğlum, bir kızım var. Eşim uçakla akşam İstanbul'a gelecek. Yarın evde olmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan ilgililerden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Orçun Topaloğulları'nın babası Tarık Topaloğulları da çok mutlu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.