Kocaeli

"Torunum sürekli gözümün önüne geldi"

16:57 01 Ekim 2015
"Torunum sürekli gözümün önüne geldi"

 Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Türk işçilerinden Tahsin Cömert (42), Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki ailesine kavuştu.

Eşi nevin Cömert ve çocukları tarafından Kuruçeşme Doğan Mahallesi'ndeki evinde karşılanan Tahsin Cömert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest bırakıldığı ve ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Başbakanlık uçağı ANA ile Ankara'ya getirildiklerini anlatan Cömert, orada işçilerin ailelerinin de beklediğini ve duygusal anlar yaşadıklarını ifade etti.

Serbest bırakılmalarını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükeliçi Faruk Kaymakçı'ya teşekkür eden Cömert, şöyle konuştu:

"Serbest bırakıldığımızda bizi almaya gelen Türk askerilerinin kalplerinin üzerinde ay yıldızlı bayrağımızı gördüğümüzde, o an ağlamak geldi içimizden. Öyle çok mutlu oldum ki anlatamam. Ailemiz ve bizler de buruk bir bayram geçirdik. Ailelerimiz hakkında bize hiç bilgi verilmedi. En büyük sıkıntıyı bu yüzden yaşadık. Hem ailemiz hem de bizler orada sıkıntı yaşadık. Psikolojik olarak epey bir baskı gördük. Eşim, iki çocuğum ve torunumla yaşıyoruz. Eve geldiğimde eşim açtı kapıyı. Hasretle sarıldık birbirimize. Harika bir duyguydu. Çocuklarımla birlikte olmaktan mutluyum."

- "Torunumu düşünmem bana psikolojik destek verdi"

Eşinin sabah kahvaltıda kurban etinden kavurma yaptığını, ağız tadıyla kutlayamadıkları bayramı bugün yaşadıklarını belirten Cömert, "En çok 1,5 yaşındaki torunum Eylül'ü özledim. Torunum sürekli gözümün önüne geldi. Onu çok özledim. Onu düşünmek psikolojik olarak bana çok destek verdi" diye konuştu.

Cömert,  daha önce 7-8 Arap ülkesinde çalıştığını, kaçırılmalarından dolayı psikolojik olarak sıkıntıya düştüklerini aktardı. Cömert bir süre dinlenmek istediğini ancak bir daha savaş olan ülkelerde çalışmak istemediğini söyledi.

Cömert, kaçırıldıklarında bütün işçilerin cüzdanlarını aldıklarını, bu nedenle nüfus cüzdanı ve tüm belgeleri yeniden çıkartacağını sözlerine ekledi.

Tahsin Cömert'in eşi Nevin Cömert  de eşi sağ salim eve döndüğü için tarifsiz bir duygu içinde olduğunu anlattı.

Bayramda memleketi Zonguldak'a gittiğini, eşinin ve kendi ailesinin destek olduğunu belirten Cömert, şunları söyledi:

"Eşimin daha önce video görüntüleri yayınlandı. Görünce, 'Bırakacaklar galiba' dedim. Yine de insan tedirgin oluyor. Kapıdan içeri girene kadar emin olamıyordum. Uçaktan inerken televizyondan gördüm. Telefon etti dün sabah, 'Bizi bıraktılar' dedi. Cumhurbaşkanından, Başbakanımızdan, bütün yetkililerden Allah razı olsun. Bize çok destek oldular. Onların sayesinde bugünlere geldik. İnşallah bundan sonra böyle bir olay yaşamayız. Allah kimsenin başına vermesin." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.