Kocaeli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

17:27 05 Ekim 2015
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Işık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin tamamlandığında Kocaeli'nin önemli bir ihtiyacının karşılayacağını söyledi.

Işık, 1940'larda tamamlanan, zaman zaman ilaveler yapılan ancak bugünün şartlarına uymayan bir devlet hastanesini son derece modern bir hastaneyle değiştirdiklerini, onkoloji ünitesi dışında tamamen yeniden yaptıklarını dile getirdi.

Kocaeli'nin birinci derecede deprem bölgesi olduğuna dikkati çeken Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kocaeli Devlet Hastanesinin bulunduğu alanda da zemin problemimiz vardı. Şu anda en fazla zamanımızı alan zemin iyileştirilmesi oldu. Bin 150 tane kazık çakıldı. Sadece kazık maliyeti 7 milyon liraya yaklaştı. Allah göstermesin, büyük şiddette depremde bile bırakın ayakta kalmayı, insanımıza hizmet edecek bir hastane inşa ediyoruz. 29 Ekim 2016'da inşallah hastanemizi açılışını yapmak üzere bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bu ayın sonuna doğru İzmit Baç Polis Karakolu binasını yıkmış olacaklarını, alanda hastaneyle ilgili inşaat faaliyeti olacağını kaydeden Işık, Baç Karakolunun geçici olarak Kocaeli Fuarı'nda hizmet vereceğini, yakında İzmit'e yeni emniyet müdürlüğü binası kazandıracaklarını belirtti. 

Hastane inşaatının büyük bir hızla yürüdüğünü söyleyen Bakan Işık, "Kasım sonuna kadar kaba inşaatın önemli bir kısmı bitecek. Şubat'a kadar tamamen bitecek. Ondan sonra da ince inşaat kısmına geçilip, 29 Ekim 2016'da Allah kısmet ederse mevsim şartlarında olağanüstü bir durum yaşanmazsa bunu bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Cephanelik mevkisinde yapılması planlanan şehir hastanesinde proje çalışmalarının devam ettiğini, yakında hafriyat çalışmalarına başlanacağını açıklayan Işık, "Şehir hastanelerinde proje çalışmaları biraz uzun sürüyor. İnşallah 2018 sonunda şehir hastanemize kavuşmuş olacak" ifadesini kullandı.

 Gölcük Devlet Hastanesinin inşaatıyla ilgili proje ihalesinin yapılacağını aktaran Işık, şunları kaydetti:

"Karamürsel ve Körfez ilçe devlet hastanelerini büyüteceğiz. Kandıra'da yeni bir hastane yaptık. Çayırova'ya yeni bir proje başlattık. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önündeki alanı hem bir sağlık park şeklinde hem de hastanemizin büyütülmesi için kullanacağız. Mevcut askeri hastaneyi de ağız ve diş sağlığı merkezi haline getireceğiz. Kocaeli'de sağlıkta şu anda çok hızlı bir yatırım sürecini yaşıyoruz. Tamamlandığında sanıyorum, Türkiye'nin en güçlü altyapısına sahip illerinden biri olacağız. Bu arada yoğun bir doktor ataması yapmaya çalışıyoruz. Ciddi miktarda doktorumuz geldi. Daha önce pratisyen hekimlerimiz gelmişti. Her atama döneminde Kocaeli'nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bu atamaların takibini yapıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.