Kocaeli

BBP Genel Başkanı Destici:

15:31 11 Ekim 2015
BBP Genel Başkanı Destici:

"(Ankara'daki terör saldırısı) Bu süreçte başta HDP temsilcileri ve eş başkanları olmak üzere bazı kesimlerin toplumu ayrıştıracak ve hedef gösterir türden açıklamalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bir kere onların açıklama yapmaya konuşmaya hiç hakları yok. Çünkü kandan beslenen, terörden beslenenler, terörü ve bu tür saldırıları kınadıklarında inandırıcı olmuyorlar"

 Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu süreçte başta HDP temsilcileri ve eş başkanları olmak üzere bazı kesimlerin toplumu ayrıştıracak ve hedef gösterir türden açıklamalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bir kere onların açıklama yapmaya konuşmaya hiç hakları yok. Çünkü kandan beslenen, terörden beslenenler, terörü ve bu tür saldırıları kınadıklarında inandırıcı olmuyorlar" dedi.

İzmit'te yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen Destici, bombalı saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlediklerini belirterek, terör ve şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunun karşısında olduklarını söyledi.

Türkiye'nin, dün tarihin en büyük saldırısıyla karşı karşıya kaldığını, bugüne kadar gerçekleşen saldırıların hiç birisinde bir defada bu kadar can kaybı yaşamadığını ve bu kadar yaralıyla karşılaşmadıklarını ifade eden Destici, olayda güvenlik zaafının ve ihmalinin olduğunu öne sürdü.

- "Saldırıyı Esad'ın desteklediği istihbarat grupları gerçekleştirmiş olabilir"

Destici, saldırının sadece o meydanda olanları hedef almadığını, tamamen Türkiye'yi ve Türk milletini aldığını, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine kardeşliğine yapıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye, Suriye ve Ortadoğu politikasının bedelini ödüyor. Bu saldırıyı kim gerçekleştirmiş olabilir. Elbette Türkiye'nin huzuruna ve birliğine kastedenler gerçekleştirmiştir ama kim? IŞİD gerçekleştirmiş olabilir. Diğer terör örgütleri gerçekleştirmiş olabilir. Esad'ın desteklediği istihbarat grupları gerçekleştirmiş olabilir. Küresel güçlerin desteklediği taşeron terör örgütleri gerçekleştirmiş olabilir. Bir sürü ihtimal aklımıza geliyor. Çünkü Türkiye'yi yönetenler Türkiye'yi bir sürü ihtimalle karşı karşıya bırakıyorlar."

- "Barış sözcüğü HDP'nin diline ve ağzına yakışmıyor"

Bu süreçte başta HDP temsilcileri, eş başkanları olmak üzere bazı kesimlerin toplumu ayrıştıracak ve hedef gösterir türden açıklamaları kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Destici, şunları ifade etti:

"Bir kere onların açıklama yapmaya konuşmaya hiç hakları yok. Çünkü kandan beslenen, terörden beslenenler terörü ve bu tür saldırıları kınadıklarında inandırıcı olmuyorlar. Eğer Dağlıca baskını yapıldığında ya da Iğdır'da sabah işine giden polislerimizi taşıyan servis aracı patlatıldığında aynı tepkiyi koysalardı, bugün bir tepki koyma hakları olurdu ama onların buna hakları yok. Çünkü onlar burada taraftırlar, onlar terörün yanındadırlar. Onlar şiddetin yanındadırlar. Bunu da kuruldukları günden beri göstermişlerdir. Terörden beslenmektedirler, terörle büyütülmüşlerdir. Mehmetçik'in, askerin, polisin kanıyla büyümüşlerdir. En çok da kendi bölgesindeki insanlarına bizim Kürt kardeşlerimize şiddet uygulayarak, baskı uygulayarak, onları katlederek büyümüşlerdir. Dolayısıyla onların konuşmaya hakkı yoktur. Onların dilindeki barış sözcüğü, onların diline de ağzına da yakışmamaktadır. Onların hesabı buradan siyasi bir rant elde etmektir, bir çıkar sağlamaktır. Bu açık ve net olarak görülmüştür. Bunu milletimizin de görmesi gerekmektedir."

Destici, bir soru üzerine Ankara'daki barış mitingine davet edilmediklerini belirterek, eylemin amacının da HDP'ye destek olduğunu savundu.

Destici, Ankara'daki barış eylemini düzenleyen sivil toplum örgütlerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

- "Fenerbahçe şike yapmadı"

Gazetecilerin sorusu üzerine, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasından beraat etmesini değerlendiren Destici, Yıldırım'ın sportif anlamda başarısız bulduğunu söyledi.

"Çünkü onun döneminde Galatasaray bizden daha çok şampiyon oldu. Sadece onun döneminde Fenerbahçe son maçta 3 şampiyonluk kaybetti. Türkiye'de başka bir takım yok son maçta 3 şampiyonluk kaybeden" değerlendirmesinde bulunan Destici, "Bu Fenerbahçe'nin şike yapmayan takım olduğunu da ortaya çıkardı. Eğer şike yapan bir takım olsaydı, son maçta şampiyonluk kaybetmezdi. Son maçta 3 şampiyonluk kaybeden bir takım demek ki şike yapmamış. Yapsaydı son maçlarını kazanırdı. Aziz Yıldırım bırakacağını söyledi. Aziz Yıldırım'ın bırakmasını istiyorum" diye konuştu.

Destici, konuşmasının ardından partisinin Kocaeli milletvekili adayları ile fotoğraf çektirdi, daha sonra da İl Başkanı Nihat Yıldız ve Başdanışmanı Serhat Uyar ile Şırnak'ta terör saldırısı sonucu yaralanan Salih Varçin'i Körfez ilçesindeki evinde ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.