Kocaeli

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

17:17 11 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Kocaeli, Zonguldak ve Düzce'de sivil toplum kuruluşları ve bazı partilerin de aralarında bulunduğu gruplar, Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etti

 Kocaeli, Zonguldak ve Düzce'de, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı protesto edildi.

Kocaeli'de Merkez Bankası İzmit Şubesi mevkisinde toplanan grup, yürüyüşe geçti. Alemdar Caddesi kesiminde bir vatandaşın gruba tepki göstermesi üzerine, gruptakilerle söz konusu kişi arasında çıkan arbede, polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Gruptakilerden bazıları, "güvenlik çemberi" oluşturarak, yürüyüş yolundaki çöp kutuları ve boş alanları kontrol etti. Slogan atan grubun yürüyüşü, Sabri Yalım Parkı'nda sona erdi.

Burada konuşan Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, ölü ve yaralıların acısının yüreklerinde bulunduğunu belirterek, Ankara'da hayatını kaybedenlerin demokrasi ve barış şehidi olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından grup dağıldı.

- Düzce

Düzce İnönü Parkı önünde toplanan KESK, SES, DİSK ve Eğitim-Sen ve bazı siyasi partiler üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını protesto etti.

Grup adına açıklamada bulunan SES Düzce Temsilcisi Cemal Yılmaz, Ankara'daki mitingin barışçıl bir miting olarak planlandığını fakat yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

"Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız" diyen Yılmaz, "Hiç kimse bize bu katliamın faali meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. Adana'da, Mersin'de Diyarbakır ve Suruç'ta patlamalardan ötürü bombaları tanır olduk. Bu bombanın da aynı seriden olduğunu biliyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Zonguldak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Devrim Bulvarı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ellerinde pankartlar ve karanfillerle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Eğitim-Sen Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, grup adına yaptığı açıklamada KESK, DİSK, TMMOB ve TTB çağrısıyla çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği mitinge, Türkiye'nin birçok yerinden barışı haykırmak için Ankara'ya gidildiğini söyledi.

Koç, şölen havasında başlayan kortej yürüyüşü sırasında patlayan iki bomba nedeniyle 100'e yakın insanın hayatını kaybettiğini, bir kısmının ağır olmak üzere yüzlerce insanın da yaralandığını belirtti.

- YERELSEN Genel Başkanı Toçoğlu

Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da Ankara'da yapılan terör saldırısını kınadı.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği miting esnasında patlatılan bombalar yüreğimizi yakmıştır. Yapılan bu alçak saldırı milletçe hepimizi yasa boğmuştur. Huzur ve istikrarımızı, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetliyoruz" ifadesini kullandı.

Kimden ve hangi ideolojiden gelirse gelsin, hangi amaç uğruna yapılırsa yapılsın her türlü terör eyleminin insanlık dışı olduğunu belirten Toçoğlu, masum sivillerin kanı üzerinden rant sağlanmak isteyenlerin bu menfur saldırıyla Türkiye'nin refahına, güven ortamına kastettiğini vurguladı.

İç siyaseti dizayn etmek isteyen şer odaklarının, seçim öncesi yaptıkları bu eylemle Türkiye'nin bölgesel güç olma yolundaki istikrarını sekteye uğratmayı hedef aldığına işaret eden Toçoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu saldırı kardeşliğimize, bin yıldır sürdürdüğümüz birlik ve beraberliğimize yapılmış bir saldırıdır. Geleceğimizi tehdit eden bu kanlı saldırılar milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla boşa çıkarılacaktır. Kutuplaşmanın önünü açarak, farklı toplum kesimlerini birbirine düşürmeyi amaçlayan saldırılar karşısında, kardeşlik hukuku çerçevesinde kararlı bir dayanışma içinde olmamız gerekmektedir. Gün kenetlenme günüdür, her türlü teröre karşı aynı sağduyu ve kararlılıkla tek ses olma günüdür. Kamu düzenine, güven ve huzurumuza kastederek geleceğimizi, toplumsal birlikteliğimizi tehdit eden bu hain saldırıyı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.