Kocaeli

Kocaeli'ne yeni sebze ve meyve hali

11:39 12 Ekim 2015
Kocaeli'ne yeni sebze ve meyve hali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yaptırılan sebze ve meyve hali, hizmete girdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye örnek olacak Sebze ve Meyve Hali Hizmet Binası'nın, kent esnafının hizmetine sunulduğu belirtildi.

Modern hal binasının, 56 bin metrekare kullanım alanı, dükkanları ve sosyal tesisleriyle dikkat çektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce şehrin nüfus ve fiziki gelişimi düşünüldüğünde hem konum, hem de kapasite olarak ihtiyaca yeterince cevap veremeyen hal, Başiskele Kullar mevkisinde yapılan yeni modern binaya taşındı. 56 bin metrekare kullanım alanına sahip modern sebze ve meyve hali, eski haline göre yaklaşık iki katı büyüklüğünde. Tesiste 100 metrekare büyüklüğünde 62 adet dükkan var. Bu haliyle bir dükkanın kullanım alanı ise eski dükkanlara kıyasla yaklaşık 25 metrekare geniş. Böylece hal esnafı konforlu ve modern mekanda çalışma imkanı bulacak. Bunun yanı sıra mal sevkiyatının genelde büyük araçlarla yapıldığından yeni hal binası ve otopark alanı bu tür araçlar için daha fazla hareket serbestliğine sahip olacak. Ayrıca yeni haldeki sosyal donatı alanları ve büyüklükleri buradan faydalanan esnaflara daha kaliteli hizmet sunacak ölçüde yer alıyor."

Açıklamada, 200 kişilik bir konferans salonunun da yer aldığı tesiste, esnafa ve çalışanlara yönelik eğitimler düzenleneceği kaydedilerek, "Lokanta, kafeterya gibi ihtiyaçların giderileceği, sosyal mekanların olacağı modern hal binasında, hale gelen esnafın kullanabileceği 760 metrekare genişliğinde sosyal tesis yer alıyor. Ayrıca 700 metrekare yönetim binası ile hizmetlerin yönetimi sağlanacak" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.