Kocaeli

TÜBİTAK BİLGEM mikroçip üretimi eğitimi verecek

14:50 04 Kasım 2015
TÜBİTAK BİLGEM mikroçip üretimi eğitimi verecek

 TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından hayata geçirilen Tümdevre Tasarım ve Eğitim Laboratuvarı (TÜTEL) Projesi ile üniversite ve firmalara mikroçip tasarım, üretim, geliştirme ve test eğitimi verilecek.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteğiyle BİLGEM'de başlatılan proje kapsamında, mikroçip konusunda ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliği yapılacağı ve tüm ülkeyi kapsayacak bir eğitim, tasarım, geliştirme, test, üretim ve bilinçlendirme faaliyeti başlayacağı belirtildi.

Projeyle temel olarak bölgedeki üniversite ve firmalara mikroçip tasarım desteği için merkezi bir organizasyonun oluşturulmak istendiği belirtilen açıklamada, "Proje faaliyetleri kapsamına tümdevre tasarım eğitim programları düzenlenmesi, tümdevre tasarımında kullanılan CAD araçları için gerekli yazılım ve lisansların sağlanması, ulusal ve uluslararası işbirliklerin kurulması girmektedir" ifadesini kullanıldı.

Açıklamada, TÜTEL Projesi'nin bölgesel ve ulusal kalkınma açısından da büyük bir adım olacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"TÜTEL ile Türkiye'ye önemli bir know-how kazandırılması ve ülkemizdeki tüm paydaşların yararlanabileceği bir ekosistem kurulması hedeflenmektedir. Bu projeyle, Türkiye'de sadece TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde bulunan Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı, sanayiye de hizmet vermeye başlayacak. Böylece, Doğu Marmara Bölgesi'nde elektronik alanında faaliyet gösteren üniversiteler ve firmalar da ekosistemin bir parçası olacaktır. TÜTEL, uluslararası camiada faaliyet gösteren muadilleri ile etkileşime açık bir laboratuvar olacak. Böylece, ekosistemdeki tüm paydaşlara eğitim, tasarım, geliştirme, test, üretim ve farkındalık hizmetleri sunulacak ve ülkemizin mikroelektronik konusunda teknolojik bağımsızlığa kavuşması sağlanacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.