Kocaeli

Kocaeli'den Suriye'ye insani yardım

12:11 09 Kasım 2015
Kocaeli'den Suriye'ye insani yardım

Başiskele ilçesinde düzenlenen kampanyada toplanan bir tır temizlik malzemesi, Suriye'ye gönderildi

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde düzenlenen kampanyada toplanan bir tır temizlik malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Başiskele Belediyesi'nce düzenlenen kampanyada 2 bin aile için temizlik maddesi toplandı.

Belediye önünde düzenlene törende konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, daha önce de farklı sivil toplum kuruluşlarıyla Suriye'deki insanlara yardım çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Suriye'deki kardeşlerimizin yarınlarda daha iyi şartlarda yaşaması bugün ki sıkıntılarına sahip çıkmakla olacaktır. Biz Türkiye olarak Osmanlı bakiyesi topraklarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı yalnız bırakmamamız gerektiğinin farkındayız" diyen Ayaz, bir an önce orada akan kanın durmasını, zalimin zulmünün sona ermesini istediklerini belirtti.

Ayaz, zulme rızanın zulüm olduğunu dile getirerek, "Biz oradaki zulme rıza göstermiyoruz. O zulmün kalkması için üzerimize düşen ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal da Suriye'deki insanlık dışı vahşet karşısında duyarsız kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu işkenceye duyarsız kalamayız. Bölgede sadece bir fırınımızdan, her gün binlerce ekmek çıkıyor, sıcak yemek dağıtıyoruz. Kocaeli'den 49'uncu yardım tırımızı yola çıkarıyoruz. Bu tarz katkıların devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Temizlik malzemesi yüklü insani yardım tırı, Başiskele Müftülüğü İlçe Vaizi Ahmet Özbay'ın yaptırdığı dua ile yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.