Kocaeli

Dünya Çocuk Hakları Günü

15:56 20 Kasım 2015
Dünya Çocuk Hakları Günü

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları tarafından savaşlarda ölen ve yaralanan çocukların fotoğraflarının da yer aldığı sergi açıldı

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları tarafından savaş mağduru çocukların dramını yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İzmit'teki Fevziye Camisi'nin önünde düzenlenen etkinlikte kadınlara karanfil, çocuklara da balon dağıtıldı. Ayrıca yoksulluk, hastalık, doğal afet ve savaş mağduru çocukların dramını yansıtan ve farklı ülkelerde çekilmiş 44 fotoğrafın yer aldığı sergi açıldı. 

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada savaş, işgal, doğal afet, yoksulluk ve hastalık nedeniyle 400 milyon çocuğun anne ve babasını kaybetmiş durumda olduğunu belirterek, bu çocukların büyük kısmının da İslam coğrafyasında yaşadığını söyledi. 

Öksüz ve yetim kalan milyonlarca çocuğun insan kaçakçıları ve organ mafyalarının pençesinde olduğunu dile getiren Kahraman, "Suriye'deki iç savaş nedeniyle 18 bin 400 çocuk hayatını kaybetti. Dünyadaki çocuk istismarına karşı sesini yükselten, Fransa'da vahşice öldürülen ve Suriye'de barbarca katledilen çocukların haklarını savunmak üzere sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur" ifadelerini kullandı. 

Sergi, gün boyunca ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.