Kocaeli

Kocaeli sanayisinin kapasite kullanım oranı

16:47 24 Kasım 2015
Kocaeli sanayisinin kapasite kullanım oranı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kentte faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının kasım ayında yüzde 70,6 olarak gerçekleştiğini belirterek, "Geçen ay bir önceki aya göre mevsime ve siparişe bağlı bir artış gerçekleşmişti. Kasım ayında ise kapasiteler aynı seviyede kaldı" dedi.

Zeytinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, her ay düzenli olarak yaptıkları ankete göre, kentteki sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının kasım ayında yüzde 70,6 olarak belirlendiğini dile getirdi.

Söz konusu oranın bir önceki aya göre değişmediğini, geçen yılın aynı ayına göre ise 1,3 puan azaldığına dikkat çeken Zeytinoğlu, "Geçen ay bir önceki aya göre mevsime ve siparişe bağlı bir artış gerçekleşmişti. Kasım ayında ise kapasiteler aynı seviyede kaldı" diye konuştu.

Zeytinoğlu, ankete katılan firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerine ilişkin şunları kaydetti:

"Firmaların yüzde 18'i yeni projelerinin devreye girmesiyle birlikte kasım ayında istihdamlarını artırdıklarını, yüzde 10'u ise personel sayısında azalmaya gittiklerini beyan etti. Firmalarımızın yüzde 23'ü aralık ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 58'i ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 19'u azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 22'si dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 57'si sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 21'i azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.